Hanif Bali.
Nu tar Hanif Bali en paus från politiken. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali tar en paus från politiken

I veckan har en förundersökning inletts gällande utnyttjande av barn för sexuell posering mot M-ledamoten Hanif Bali. Nu uppger Tobias Billström, moderaternas gruppledare i riksdagen, att Bali tar en paus från politiken.


En medlem i Moderata ungdomsförbundet, Muf, har anklagat Hanif Bali för olämpliga sexuella kontakter.

Flickan som är mellan 15 och 18 år ska ha haft kontakt med riksdagsdagsledamoten flera gånger, bland annat för att få hjälp med läxor. Det ska sedan ha utvecklats till någon form av sexuell förbindelse på initiativ av Bali – och han ska ha bett flickan om nakenbilder.

Hanif Bali har bekräftat att de haft kontakt – men förnekat anklagelserna i ett inlägg.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet." skrev han då.

Flera personer har sedan dess polisanmält Bali, däribland flickan. 

Hanif Bali under moderaternas valvaka. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hanif Bali tar en paus

På fredagen meddelade chefsåklagare Maria Sterup att en förundersökning mot honom inletts, och senare på eftermiddagen kom beskedet att Bali tar en paus från politiken, enligt Aftonbladet.

“Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu en time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot”, skriver Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, i ett sms till “Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu en time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot”, skriver Billström i ett sms till Aftonbladet.

Han skriver även att pausen inte är ett erkännande anklagelserna mot honom, och att de nu överlämnar ärendet till rättsväsendet att pröva.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

3 timmar sedan
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.