Söndag 24 Okt
Stockholm

Hanif Bali tar en paus från politiken

Hanif Bali.
Nu tar Hanif Bali en paus från politiken. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

I veckan har en förundersökning inletts gällande utnyttjande av barn för sexuell posering mot M-ledamoten Hanif Bali. Nu uppger Tobias Billström, moderaternas gruppledare i riksdagen, att Bali tar en paus från politiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En medlem i Moderata ungdomsförbundet, Muf, har anklagat Hanif Bali för olämpliga sexuella kontakter.

Flickan som är mellan 15 och 18 år ska ha haft kontakt med riksdagsdagsledamoten flera gånger, bland annat för att få hjälp med läxor. Det ska sedan ha utvecklats till någon form av sexuell förbindelse på initiativ av Bali – och han ska ha bett flickan om nakenbilder.

Hanif Bali har bekräftat att de haft kontakt – men förnekat anklagelserna i ett inlägg.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet." skrev han då.

Flera personer har sedan dess polisanmält Bali, däribland flickan. 

Hanif Bali under moderaternas valvaka. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hanif Bali tar en paus

På fredagen meddelade chefsåklagare Maria Sterup att en förundersökning mot honom inletts, och senare på eftermiddagen kom beskedet att Bali tar en paus från politiken, enligt Aftonbladet.

“Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu en time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot”, skriver Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, i ett sms till tidningen.

Han skriver även att pausen inte är ett erkännande anklagelserna mot honom, och att de nu överlämnar ärendet till rättsväsendet att pröva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela