Hanif Bali.
Nu tar Hanif Bali en paus från politiken. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hanif Bali tar en paus från politiken

I veckan har en förundersökning inletts gällande utnyttjande av barn för sexuell posering mot M-ledamoten Hanif Bali. Nu uppger Tobias Billström, moderaternas gruppledare i riksdagen, att Bali tar en paus från politiken.


En medlem i Moderata ungdomsförbundet, Muf, har anklagat Hanif Bali för olämpliga sexuella kontakter.

Flickan som är mellan 15 och 18 år ska ha haft kontakt med riksdagsdagsledamoten flera gånger, bland annat för att få hjälp med läxor. Det ska sedan ha utvecklats till någon form av sexuell förbindelse på initiativ av Bali – och han ska ha bett flickan om nakenbilder.

Hanif Bali har bekräftat att de haft kontakt – men förnekat anklagelserna i ett inlägg.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet." skrev han då.

Flera personer har sedan dess polisanmält Bali, däribland flickan. 

Hanif Bali under moderaternas valvaka. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hanif Bali tar en paus

På fredagen meddelade chefsåklagare Maria Sterup att en förundersökning mot honom inletts, och senare på eftermiddagen kom beskedet att Bali tar en paus från politiken, enligt Aftonbladet.

“Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu en time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot”, skriver Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, i ett sms till “Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu en time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot”, skriver Billström i ett sms till Aftonbladet.

Han skriver även att pausen inte är ett erkännande anklagelserna mot honom, och att de nu överlämnar ärendet till rättsväsendet att pröva.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.