Här  är maten som får ditt underliv att lukta illa.
Här är maten som får ditt underliv att lukta illa. - Foto: Pexels

Lista: Här är maten som får ditt kön att stinka

Du blir var du äter – och det gäller även ditt underliv. För det är inte bara en myt att könet kan ta smak av vad du stoppar i dig.
Här är listan på maten du bör undvika – för en naturlig doft där nere.


Tar underlivet verkligen smak av det vi äter? Ja, i alla fall enligt Rebecka Kaplan Sturk, specialistläkare i gynekologi och obstetrik.

Enligt henne är det särskilt viss mat och dryck som kan påverka hur vi luktar – och en trolig förklaring till det hela kan vara att råvarorna innehåller svavelaktiga ämnen. Dessa kan nämligen ge ifrån sig en skarp lukt och är en vanlig anledning till dålig andedräkt. 

– Många beskriver att kraftigt kryddad mat kan slå igenom, som currygryta. Underlivet luktar curry, man svettas curry, allt luktar curry. Jag brukar också få höra att underlivet tar rejäl lukt av lök och vitlök, säger hon till Expressen.

Här är maten du ska undvika.

Här är maten som får ditt underliv att lukta

Vill du att ditt underliv ska dofta naturligt? Då kan det vara läge att inte proppa i dig av grejerna på den här listan. 

Snus och cigg

– Tjejerna på ungdomsmottagningarna berättar att det är jobbigt när deras partner röker och snusar, för då blir det inget kul att ha oralsex. De brukar säga att även sperman tar smak, säger Rebecka Kaplan Sturk.

Broccoli 

Vissa säger att broccoli är världens nyttigaste grönsak, men om du bara ska tänka på din doft kan det vara läge att inte glufsa i dig av de gröna buketterna. Det sägs nämligen orsaka en unken lukt i de privata delarna.

Kaffe

Att bölja i sig kaffe kan förändra hur ditt underliv luktar, men det kommer inte dofta java utan sött. Det kan också ge torra slemhinnor.

Kål 

Det är inte ovanligt att börja prutta efter en måltid som innehåller kål – och just den fislukten kan även sprida sig till de nedre regionerna.

Curry 

Curry och andra starka kryddor gör att du luktar just precis det. 

Vitlök och lök

Jajemen, lök gör att du kommer lukta precis som din andedräkt. 

Sparris

Sparris ger en stark odör till både kiss och underliv – en skarp lukt som de allra flesta känner igen.

Källa: Expressen, Steg för hälsa

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!