tv4
TV4:s reporter misshandlades i samband med en sändning. - Foto: Skärmdump från TV4

TV4-reporter attackerad i Glasgow: ”Trodde jag var spion”

I samband med en sändning, från klimattoppmötet i Glasgow, attackerades TV4-reporten Tomas Kvarnkullen av en hotfull man. Reportern slogs kraftigt i bakhuvudet och har förmodligen fått en hjärnskakning.


Under veckan inleddes det stora klimattoppmötet COP26 i Glasgow och ledare från hela världen är på plats i Storbritannien. 

Under onsdagen attackerades TV4:s utsända reporter Tomas Kvarnkullen av en hotfull man, i samband med en sändning utanför ett hotell. Enligt kanalen ska mannen ha skrikit "Försvinn TV4!".

När Kvarnkullen försökte ta sig därifrån slog mannen honom kraftigt i huvudet.

– Jag mår förhållandevis bra. Det var en ganska uppskakande upplevelse och inget man förväntas utsättas för. Jag har varit träffat en läkare som säger att jag förmodligen har fått en lätt hjärnskakning, berättar Tomas för TV4.

"Känns obegripligt"

Det krävdes sex poliser vid gripandet av mannen, då han gjorde kraftigt motstånd. Han ska ha trott att reportern var en utsänd spion från Sverige, och att han rapporterade till landet om mannen.

– Jag har varit journalist ganska länge men jag har aldrig varit med om det här när jag har utfört mitt jobb. Det känns obegripligt och fruktansvärt, säger Tomas Kvarnkullen till TV4.

Mannen har gripits.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.