Söndag 23 Jan
Stockholm

Rapparen Yasin är släppt på fri fot – enligt uppgifter

I juli dömdes rapparen Yasin till tio månaders fängelse
I juli dömdes rapparen Yasin till tio månaders fängelse. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT/SVT

​I somras dömdes rapparen Yasin Mahamoud ​till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov. Nu bekräftar både Kriminalvården och Svea hovrätt att han släppts på fri fot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I juli 2021 dömdes rapparen Yasin "Byn" Abdullahi Mahamoud till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov.

Han dömdes efter en drygt två månader lång rättegång i det så kallade "Encromålet", där omkring 30 personer med inblandning i det kriminella Vårbynätverket satt åtalade.

Yasin har nekat till brott

Nätverket har anklagats för att stå bakom den omtalade kidnappningen av en svensk rapartist, mordförsök, sprängdåd, penningtvätt och storskalig narkotikahandel. 

Rapparen Yasin Mahamoud nekar till brott och har framfört en överklagan till hovrätten genom sin advokat Frida Wallin. Den har inte blivit behandlad ännu.

Nu har rapparen släppts

Enligt ett beslut om strafftidsberäkning skulle Yasin Mahamoud sitta bakom lås och dom till senast 28 december. Därför han han idag släppts fri, enligt uppgifter från Aftonbladet som bekräftats av både Kriminalvården och Svea hovrätt.

"Vederbörande klient har sålunda denna dag blivit försatt på fri fot", skriver Kriminalvården till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela