Onsdag 26 Jan
Stockholm

L och C riktar kritik mot regeringen efter skärpta restriktioner

Annie Lööf och Magdalena Andersson.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf riktar hård kritik mot beslutet om restriktionerna. Foto: Stina Stjernkvist/TT och Marko Säävälä/TT

Under en gemensam pressträff meddelade regeringen att de nu kommer att införa ytterligare restriktioner. Ett beslut som inte togs väl emot av två oppositionspartier. Centerpartiets Annie Lööf ser hellre att de ska kombineras med vaccinpass.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen kom beskedet många väntat på, eller bävat inför. Smittspridningen i Sverige ser inte ut att vända och ytterligare restriktioner kommer att införas från och med onsdag. Här kan du läsa om dem.

Ett beslut som inte faller i god jord hos alla, då det innebär tuffa tider för bland annat restaurangägare. Oppositionspartierna Liberalerna och Centerpartiet är inte heller imponerade över regeringens, och Folkhälsomyndighetens, coronahantering.

Annie Lööf (C). Foto: Jessica Gow/TT

Annie Lööf om restriktionerna: "Obegripligt"

Centerpartiets partiledare Annie Lööf skriver på sin Twitter att det är "obegripligt", något även Omni rapporterat om.

"Centerpartiet vill att dessa restriktioner ersätts av vaccinpass när 50% fått den tredje dosen", skriver C-ledaren som svar på centerledamotens Anders W Jonssons tweet.

Liberalernas näringspolitiske talesperson Arman Teimouri backar inte heller för att skriva ut partiets ställningstagande till beslutet, och menar att det "inskränker vaccinerade människors frihet".

Kommentera
Kopiera länk
Dela