Taxibil
Som taxichaufför sätts en sociala förmåga på prov. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Erik Nylander/TT

Taxichauffören: Det här är den jobbigaste passageraren

Du kanske har bråttom någonstans, eller ska hem sent på kvällen, och hoppar in i en taxi. Då finns det vissa saker du borde undvika att göra i bilen. Taxichauffören berättar för Nyheter24 vem som är den värsta typen av passagerare.


Yrket som taxichaufför kan många gånger vara stressigt, och kräver mycket socialt av den som sitter bakom ratten. Det är ett serviceyrke ända ut i fingerspetsarna, där man varje dag träffar en mängd olika människor. 

Taxichauffören Karem har kört taxi i 12 år för ett välkänt taxibolag, och har upplevt både det ena och det andra under sina många körningar. I sin yrkesroll stöter han ofta på kunder som sätter hans tålamod på prov. 

Den jobbigaste kunden som taxichaufför

Karem har tidigare berättat för Nyheter24 om vad som är det mest störiga en passagerare kan säga i bilen

Och nu avslöjar han vilken passagerare som är absolut jobbigast att ha i bilen. 

– Det värsta är när de sitter i bilen och är stressade och säger: “Gör det, gör det”. Då får man lite panik, säger Karem. 

Karem menar alltså att den mest irriterande kunden är någon som sitter och ger honom hetsiga instruktioner. Den här typen av människor kallas av många för "backseat drivers", och brukar generellt inte vara särskilt uppskattade av den som kör. 

– De kan sitta och säga: “Kör fort, kör höger, kör vänster, höger, kör rakt fram”. Då blir man väldigt irriterad, förklarar han. 

Foto: Hasse Holmberg/TT

"Tänker inte riskera mitt jobb"

Kunderna kan ofta be honom att köra fortare än tillåten hastighet för att de har en viss tid att passa, men det brukar inte Karem gå med på. Och han menar att det inte är ovanligt att passagerarna vill att han ska köra på ett sätt som bryter mot trafikreglerna. 

– Det tänker jag absolut inte göra. Det kan du göra själv när du kör bil, jag tänker inte riskera mitt jobb för att du har bråttom, förklarar Karem.

Karem heter egentligen något annat.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.