Angel kastades ur bil på motorvägen – familjen vill se längre straff
Familjen är förkrossade efter det pojkvännen utsatte Angel Lynn för. - Foto: Leicestershire Police

Angel kastades ur bil på motorvägen – familjen vill se hårdare straff

I september 2020 kidnappades 20-åriga Angel Lynn av sin pojkvän och trillade ut ur en skåpbil som körde i 97 kilometer i timmen. Familjen berättar nu om deras dotters förödande skador som gjort att hon inte kommer kunna gå, prata eller äta.


Det var den 17 september 2020 som 20-åriga Angel Lynn hittades liggandes vid en motorväg nordöst om Birmingham med vad som beskrevs som “katastrofala skador”, och fördes akut till sjukhus. 

Det visade sig snart att Angel hade kidnappats av sin pojkvän Chay Bowskill, 20. På en övervakningsvideo kunde polisen se hur pojkvännen springer ifatt Lynn på gatan och bär in henne i en skåpbil. I förarsätet satt Bowskills vän Rocco Sansome

När skåpbilen körde längs med motorvägen föll Angel plöstsligt ur bilen – som då färdades i 97 kilometer i timmen. Här kan du läsa mer.

Chay Bowskill dömdes förra veckan till sju och ett halvt års fängelse för bland annat människorov. Sansome har också dömts till fängelse. 

Chay Bowskill. Foto: Leicestershire Police 

Angel Lynns familj vill se ett högre straff

Under måndagen uttalade sig Angel mamma Nikki Lynn om det uppmärksammade fallet i programmet Good Morning Britain. 

Nikki Lynn förklarar att familjen är “förkrossade” av det som hände och menar att Bowskills straff borde förlängas. Hon menar att fängelsestraffet är alldeles för kort med tanke på den skada som händelsen har orsakat, rapporterar Metro. 

Hon berättar att deras dotter inte längre har ett värdigt liv efter olyckan. 

– Vi vet inte om hon någonsin kommer kunna gå, prata eller äta igen. 

"Vi vill ha rättvisa för vår dotter"

Iklädd en t-shirt med en bild på dottern Angel bröt mamman ihop och berättade i tårar om hur lycklig hennes dotter var innan hon träffade sin pojkvän. 

– Vi vill ha rättvisa för vår dotter och tillräckligt med pengar för att ta hem henne där hon ska vara, med sin familj. 

Familjen berättar hur de aldrig kommer kunna förlåta Bowskill för det han har gjort mot deras dotter. 

– Angel kommer förmodligen att fortfarande vara sängliggandes när han kommer ut och förstör någon annans liv, säger mamman, enligt Metro

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!