Kärleken flödar i OS-truppen, men uppvaktningen på Alla hjärtans dag verkar ha fallit mellan stolarna.
Kärleken flödar i OS-truppen, men uppvaktningen på Alla hjärtans dag verkar ha fallit mellan stolarna. - Foto: Stella Pictures och Pontus Lundahl/TT

Den stora floppen för de svenska OS-paren – på alla hjärtans dag

I den svenska OS-truppen förkommer det både stark laganda – och stark romantik. Men den mest romantiska dagen på året verkar falla platt i OS-byn. Både Martin Ponisulouma och Peppe Femling har nämligen glömt bort alla hjärtans dag.


Bland längdskidåkarna och skidskyttarna från Sverige finns det flera par – och i vissa fall är bägge med i OS-truppen. Nyheter24 har tidigare skrivit allt om de svenska OS-paren, som just nu befinner sig i Peking. 

Kärleken flödar med andra ord bland våra svenska OS-hjältar. Men under den mest kärleksfulla dagen av alla verkar de hårt kämpande atleterna ha stött på patrull. Alla hjärtans dag i OS-byn ser nämligen ut att bli en flopp för de svenska paren. 

Martin Ponisulouma och Peppe Femling glömde Alla hjärtans dag

Skidskytten Martin Ponisulouma, 26, är tillsammans med skidskytten Hanna Öberg, 26. Och under måndagen avslöjade han för Aftonbladet att han hade glömt att det var alla hjärtans dag – något som även Peppe Femling, 29 hade gjort. Femling har kilat stadigt sedan en tid tillbaka med skidskytten Anna Magnusson, 26. 

 – När vi kom in i matsalen i morse så stod det en person med en tröja där det stod ”Happy Valentine’s Day”, men det hade vi helt glömt bort. Så både jag och Peppe tittade på varandra … vi får jobba på det i dag, berättar Ponsiluoma för Aftonbladet. 

Det här blir Martin Ponisuloumas första alla hjärtans dag tillsammans med Hanna Öberg, något som inte kan gå obemärkt förbi. Även om firandet kanske kan bli något av en sista-minuten-lösning. 

– Det fanns någon shop här nere med blommor, så vi får se vad jag lyckas fixa. Jag måste lösa någonting i alla fall. Men Hanna har inte förberett något vad jag vet, så det får hon backning på också, säger Ponsiluoma till tidningen. 

"Vi verkar ju trivas bra ihop"

Även om Peppe Femling glömde bort kärlekens högtid, fanns han där för sin flickvän Anna Magnusson under gårdagen när hon behövde muntras upp efter en mindre bra jaktstart. 

– Klart hon var besviken, men jag kan få henne på bra humör ganska snabbt. Vi verkar ju trivas bra ihop. Hon får mig på bra humör och jag får henne på bra humör, säger Femling, till Aftonbladet

Däremot hade inte någon alla hjärtans dag-present vid tidpunkten ännu inhandlats.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!