En kropp hittades i samband med dykningar efter försvunna Amela i Grästorp.
En kropp hittades i samband med dykningar efter försvunna Amela i Grästorp. - Foto: Privat och Adam Ihse/TT

Kroppen som hittades är försvunna Amela – bekräftar polisen

Den 5 mars hittade dykare en kropp i samband med sökandet efter försvunna Amela Kalac, 24, från Grästorp. Under tisdagen meddelade polisen att kroppen nu har identifierats och bekräftas vara Amela.


Amela Kalac, 24, försvann i Grästorp natten till den 14 februari och därefter drogs en massiv sökinsats igång, både med polis och frivilliga från Missing People. 

Dykare hittade en kropp i Nossan 

Polis misstänkte tidigt att hon hade utsatts för brott, och kort efter försvinnandet häktades en man misstänkt för människorov. Mannen var även den som sist träffade Amela, och som anmälde henne försvunnen. 

På måndagen, den 14 mars, meddelade Åklagarmyndigheten att mannen släppts på fri fot och var avförd från polisens utredning. Läs mer om det här.

Dykare påträffade en kropp den 5 mars i ån Nossan och den 15 mars gick polisen ut med att den tros vara försvunna Amela Kalac. 

Amela, 24, hittad död 

På sin hemsida skriver polisen att det saknas tecken på yttre våld, och att man i nuläget inte vet om dödsfallet orsakats av en olycka eller ett brott. Under tisdagen 15 mars justerade polisen sina uppgifter då de fortfarande väntade på svaren från tandkortsjämförelse.

Senare under tisdagen skriver polisen på sin hemsida att identiteten nu är fastställd på den försvunna kvinnan i Grästorp och att kroppen bekräftas vara Amela Kalac. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!