Genrebilder på kaffe och polis.
Den kvinnliga polisen dömdes år 2020 för stöld, efter att hon tagit hem kaffepaket från fikarummet. Nu tas fallet upp i hovrätten. - Foto: Simon Rehnström/SvD/TT och Janerik Henriksson/TT

Polis stal kaffe från fikarummet – nu tas fallet upp i hovrätten

Ett relativt oförargligt brott fick i fjol stor uppmärksamhet i media, där en kvinnlig polis tagit hem flera paket kaffe från personalrummet, och dömdes för stöld. Nu ska fallet upp i hovrätten – och nya vittnen träder fram.


Det hade börjat försvinna kaffe från polisernas fikarum i Älmhult och en morgon i augusti 2020, när det återigen saknades flera kaffepaket, hade personalen fått nog. En anmälan om stöld upprättades – och en av poliserna bestämde sig för att ta tjuven på bar gärning, något Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Foto: Ola Torkelsson/TT

Polisen märkte då ut paketen med en mörk prick, och efter en husrannsakan hos den kvinna man misstänkte låg bakom stölderna, hittades dem. Syftet med husrannsakan uppges enligt åklagarbeslutet, som Nyheter24 tagit del av, vara att "Eftersöka Zoegaskaffe som stulits från Polishuset i Älmhult".

Åtalet väcktes i september 2020, och i mars förra året dömdes polisen till villkorlig dom för stöld. Läs mer om det här.

Polisens kaffestöld överklagas

Domen överklagades till hovrätten, och förhandlingen skulle inledas under nästa vecka, rapporterar Dagens Juridik. Men den skjuts nu upp då kvinnan har bytt försvarare, som åberopat ny bevisning.

Foto: Johan Nilsson/TT

Den nya försvararen åberopar nu vittnesförhör med personer som ska höras om sina iakttagelser den aktuella sommaren, detta för att "styrka avsaknaden av tillägnelseuppsåt" från den dömda kvinnans sida. 

Två andra vittnen, inom samma polisområde, kallas även till förhör om ”sin kännedom om förekomsten av en ’lånekultur'” inom det lokala polisområdet, rapporterar Dagens Juridik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.