Söndag 3 Jul
Stockholm

Tonåring ombads onanera på anställningsintervju: "Bra timlön"

Mannen åtalas nu i Varbergs tingsrätt.
Mannen åtalas nu i Varbergs tingsrätt. Foto: Claudio Bresciani/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

En minderårig pojke uppmanades att onanera framför platschefen under en anställningsintervju och erbjöds i samband med detta 5 000 kronor i kontanter. Nu åtalas chefen, en man i 35-årsåldern, för försök till utnyttjande av barn för sexuell handling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i april i år som en tonårspojke, som vid tidpunkten var under 18 år, gick på en anställningsintervju hos ett företag i Varberg.

Intervjun hölls av en platschef vid företaget, vilken också uppmanat pojken att söka jobbet ifråga, och var till en början som vilken anställningsintervju som helst.

Men drygt 20 minuter in i intervjun tog situationen en ny vändning.

Platschefen: "Kom framför mig"

Platschefen, som är en man i 35-årsåldern, uppgav nämligen plötsligt att han har vänner som, när de haft det dåligt ställt ekonomiskt, onanerat framför honom för pengar. Pojken blev då obekväm och försökte byta samtalsämne, bland annat genom att nämna att hans mamma snart fyllde år.

Chefen frågade vad pojken tänkt köpa till sin mamma i födelsedagspresent. När pojken svarade att han inte visste, men att han ville köpa "något fint" trots att det var lite skralt i kassan, lade chefen fram drygt 10 000 kronor i kontanter på bordet.

"Kom framför mig", ska chefen ha sagt enligt förhör med pojken som Nyheter24 tagit del av.

"Det är en ganska bra timlön", fortsatte han och uppmanade pojken att titta på porr samtidigt.

Pojken, som uppgett att han kände sig "oerhört pressad och stressad", försökte onanera, men sa till slut ifrån och berättade sedan om händelsen för sina föräldrar.

Åtalas efter anställningsintervjun

Nu åtalas chefen, som nekar till brott och som blivit uppsagd från företaget han tidigare arbetat vid, i Varbergs tingsrätt för försök till utnyttjande av barn för sexuell handling. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.