Tisdag 5 Jul
Stockholm

Låg och onanerade utanför grannens dörr – frikänns helt

Mannen frias helt i Östersunds tingsrätt.
Mannen frias helt i Östersunds tingsrätt. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT och Vilhelm Stokstad/TT

En man i 30-årsåldern låg, vid tre tillfällen, utanför sin kvinnliga grannes ytterdörr och onanerade. Han åtalades för sexuellt ofredande, men frias nu helt i Östersunds tingsrätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i juni förra sommaren som mannen i 30-årsåldern, vid tre tillfällen, lade sig utanför sin grannes ytterdörr och öppet onanerade i trapphuset i flerfamiljshuset i Östersund.

"Genom titthålet i dörren såg hon ut i trapphuset och såg då NN när han låg utanför hennes dörr", har den kvinnliga grannen angett i förhör, enligt domen från Östersunds tingsrätt som Nyheter24 tagit del av. 

Frias efter öppen onani i trapphuset

Mannen ifråga har, vid polisens förhör, inte kunnat förklara varför han onanerat utanför grannens dörr, men har på olika sätt indikerat att det var något som gjordes "för spänningens skull".

Men trots att man i tingsrätten konstaterar att händelserna och situationen som kvinnan upplevt varit "ytterst obehaglig" frias mannen helt från misstankarna om sexuellt ofredande

Detta eftersom man inte kunnat slå fast att mannens agerande nödvändigtvis riktade sig mot en specifik person – i detta fall den kvinnliga grannen – vilket är vad som krävs för fällande dom när åtal gäller sexuellt ofredande. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.