Politikerna reagerar efter dådet i Visby.
En kvinna har skadats svårt i centrala Visby och på Twitter lät inte de svenska politikerna vänta med sina reaktioner. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Starka reaktionerna från svenska politiker efter knivdådet: "Fruktansvärt"

Mitt under pågående Almedalen ska en man ha gått till attack med kniv. En kvinna skadades svårt och på Twitter lät inte de svenska politikerna vänta med sina reaktioner.
"Fruktansvärda nyheter", skriver M-ledaren Ulf Kristersson.


På onsdagseftermiddagen, vid 14-tiden, larmades polisen till Donners plats i centrala Visby. Där ska en kvinna ha skadats svårt efter att en man gått till attack med kniv mitt i Almedalsvimlet.

Här grips den misstänkte gärningsmannen. Henrik Montgomery/TT

Kvinnan, som ska vara allvarligt skadad och som fick hjärt- och lungräddning på Donners plats, har förts med ambulans till Visby lasarett. En man, som enligt Aftonbladet ska vara i 30-årsåldern, kunde gripas kort inpå dådet och en förundersökning om mord har inletts. Motiv till attacken är ännu inte känt.

Magdalena Andersson om knivattacken på Gotland

Statsminister Magdalena Andersson (S) lämnade Almedalen Visby i måndags. För Svenska Dagbladet kommenterar hon knivattacken i centrala Visby:

— Det är fruktansvärda nyheter. Jag tänker naturligtvis på offret, anhöriga och vänner. Det är viktigt nu att polisen kan utreda vad som skett, säger hon till tidningen.

MP-politikerna efter dådet i Visby: ”Oerhört fruktansvärt” 

På Twitter reagerar nu Sveriges politiker med kondoleanser, sorg och ilska när de nås av nyheten.

"Nåddes just av den fruktansvärda nyheten att en kvinna knivhuggits på Donners plats i Visby. Mina tankar är med henne och hennes nära", skriver MP:s språkrör Per Bolund och partikollegan Märta Stenevi skriver: 

"Så oerhört fruktansvärt. Möts efter seminarium av beskedet om den kvinna som har knivhuggits här i Visby. Alla mina tankar går till henne och hennes nära och kära."

Ulf Kristersson mordförsöket på Donners plats

”Nås av fruktansvärda nyheter från Visby", skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Johan Pehrson efter dådet: "Alla tankar till brottsoffret"

"Tragiskt. Alla tankar till brottsoffret. Ge polisen alla chans att utreda detta fruktansvärd brott på bästa sätt", skriver L-ledaren Johan Pehrson.

Nooshi Dadgostar: "Ett fruktansvärt knivdåd mitt i centrala Visby"

"Ett fruktansvärt knivdåd mitt i centrala Visby. Mina tankar är med kvinnan och hennes anhöriga", skriver Vänsterledaren Nooshi Dadgostar.

Ebba Busch om det brutala dådet

"Just hemkommen från Almedalen och nås av den hemska nyheten att en kvinna knivhuggits och allvarligt skadats vid Donners plats mitt i Visby", skriver KD-ledaren Ebba Busch.

"Omskakande" skriver Annie Lööf på Twitter

"Omskakande att en kvinna har blivit knivhuggen i centrala Visby. Mina tankar finns hos kvinnan och hennes närstående. Ett fruktansvärt dåd", skriver Annie Lööf (C) vars planerade pressträff ställdes in.

Jimmie Åkesson kommenterar händelsen i Visby: "Obehagligt"

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll sitt partiledartal i Almedalen tidigare på onsdagsförmiddagen.

– Det är obehagligt och rent fruktansvärt, jag hoppas innerligt att brottsoffret klarar sig, säger han till Expressen och fortsätter:

– Nu vet vi för lite om detta grova våldsbrott för stunden, men generellt måste tryggheten i Sverige prioriteras mycket högt, hela den kommande mandatperioden.

Har du bilder eller uppgifter från knivdådet vid Donners Plats i Visby? Kontakta Nyheter24 på tips@nyheter24.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!