Läraren har polisanmälts.
Läraren har polisanmälts. - Foto: Henrik Holmberg/TT och Erik G. Svensson/TT

Sjuåring fick stå utomhus utan jacka som straff – lärare polisanmäld

En lärare vid en skola i Kungsbacka har polisanmälts efter att en mamma hittat sitt sjuåriga barn utomhus utan jacka. Där hade sjuåringen stått i över en timme – som straff för att hen inte velat stå i led och inte bett om ursäkt för sitt uppförande, rapporterar Kungsbacka-Posten.


Det var under måndagen i förra veckan som en mamma upptäckte hur hennes sjuåriga barn, utan jacka, stod utanför skolans lokaler i Kungsbacka.

Där hade sjuåringen stått i över en timmes tid – som straff för att inte ha gjort som dennes lärare sa, vilket Kungsbacka-Posten var först att rapportera om.

Sjuåringen ville inte stå i led

Det visade sig senare att sjuåringen, i samband med att dennes skolklass skulle gå från skolans matsal till klassrummet, vägrat att ställa sig i led. Läraren som ansvarade för barnen ska då ha blivit arg och tvingat eleven att stå utomhus utan jacka. 

Om sjuåringen, som lider av astma och inte bör bli nedkyld, bad om ursäkt för sitt uppförande skulle hen få komma in igen, men någon ursäkt kom aldrig och barnet stod därför utomhus i över en timme, enligt SVT Nyheter Halland.

Läraren har polisanmälts

Läraren ifråga har sedan händelsen polisanmälts, men är fortsatt i tjänst.

– Utredningen om själva händelsen är avslutad nu, men vilka åtgärder som tas mot läraren är inte offentligt än, det pågår en förhandling med facket. Men läraren är i tjänst just nu, säger skolchef Maria Andersson till SVT Nyheter Halland.

Skolan har bett barnets mamma om ursäkt. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!