Tove, 21, försvann i Vetlanda.
Tove, 21, försvann i Vetlanda. - Foto: Missing People och Mikael Fritzon/TT

Polisen avslutar stora sökinsatsen efter försvunna Tove i Vetlanda

Polisen meddelar nu att man avsluta den regionala särskilda händelse man inlett och den stora sökinsats man genomfört efter 21-åriga Toves försvinnande i Vetlanda. Brottsutredningen fortgår dock.


Det var i söndags eftermiddag som Tove, 21, anmäldes som försvunnen efter en utekväll i Vetlanda kvällens dessförinnan. 

Två kvinnor i 20-årsåldern häktades, under torsdagen, på sannolika skäl misstänkta för människorov men Tove här ännu inte hittats. Detta trots att polisen inlett en regional särskild händelse och genomfört omfattande sökinsatser. 

Tove, 21, i Vetlanda är försvunnen – klasskamraten om häktade flickan: ”Manipulativ"

Polisens avbryter stora sökinsatsen efter Tove i Vetlanda 

Men på fredagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att man avslutar den regionala särskilda händelsen, med de resurser som detta inneburit, och därmed avslutar man också den den stora sökinsatsen efter 21-åriga Tove.

– Vi har följt de spår som varit tillgängliga för oss men vi har inte hittat henne, säger Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet, till SVT och fortsätter:

– Vi bedömer att de sökområden som varit relevanta har sökts igenom. Att vi avslutar den stora sökinsatsen innebär inte att vi slutar leta, men det sker på ett annat sätt. Vi kommer att fortsätta följa upp spår och på måndag startar vi en särskild utredningsorganisation där vi har specialkompetens för att utreda grova våldsbrott.

Polisen fortsätter alltså att arbeta aktivt med brottsutredningen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!