Tove, 21, försvann i Vetlanda under natten mot den 16 oktober.
Tove, 21, försvann i Vetlanda under natten mot den 16 oktober. - Foto: Missing People och Mikael Fritzon/TT

Stor polisinsats i sökandet efter Tove i Vetlanda – område avspärrat

Polisen har spärrat av ett område i Vetlanda i sökandet efter 21-åriga Tove som försvann under natten mot den 16 oktober. Platsen som spärrats av ligger strax utanför staden vid ett hus, rapporterar Expressen.


Det var för tolv dagar sedan som Tove, 21, försvann i Vetlanda efter en utekväll. Här kan du läsa vad vi vet om kvällen då Tove försvann.

Sedan dess har man genomfört omfattande sökinsatser, utan att hitta den unga kvinnan som man inte tror har försvunnit frivilligt. Två tonårsflickor har häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Område utanför Vetlanda har spärrats av

Under torsdagen har polisen spärrat av ett område intill ett hus strax utanför Vetlanda där man tidigare genomfört sökinsatser, rapporterar Expressen.

– Jag känner till att vi har patruller där, men vad exakt de gör vet jag inte. Mycket av det som pågår runt Vetlanda är förknippat med Tove såklart. Det är inget annat större ärende som är på gång nu i området där. Det är rimligt att tro att det har med den insatsen att göra, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisregion Öst, till Aftonbladet.

Noa inkopplade i sökandet efter Tove

Den 21 oktober meddelade polisen att man avslutar den regionala särskilda händelse man inlett och den stora sökinsatsen efter försvunna Tove. 

– Vi kommer att fortsätta följa upp spår och på måndag startar vi en särskild utredningsorganisation där vi har specialkompetens för att utreda grova våldsbrott, sade Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet, till SVT då.

Enligt Expressen är Noa, den nationella operativa avdelningen hos polisen, inkopplade i arbetet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!