Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda den 2 november.
Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda den 2 november. - Foto: Privat och Adam Ihse/TT

Polisen kan lätta på sekretessen kring mordet på Tove: "Snurrigt"

Det florerar flera rykten och uppgifter om mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda – något som gör att man kan komma att lätta på sekretessen kring fallet.
– Det kommer fram namn och många hängs ut, säger Rickard Finndahl, chef för polisens grova brott-enhet på Höglandet, till Vetlanda-Posten.


Den 2 november hittades 21-åriga Tove, efter omfattande sökinsatser av både polis och frivilliga, död utanför Vetlanda i Småland. 

Då satt redan två unga kvinnor, en 18-åring och en 20-åring som är bekanta med Tove sedan tidigare, häktade misstänkta för människorov. 

På onsdagsmorgonen omhäktades den äldre kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord, människorov och gravfridsbrott och under eftermiddagen väntar en häktesförhandling med den yngre. Här kan du läsa mer om omhäktningen av 20-åringen i Vetlanda.

Sjöpolisen sökte i Kvarndammen

Under måndagen började sjöpolisen genomföra dykningar i Kvarndammen i Vetlanda. Den sökinsatsen har nu avslutats. Enligt Rickard Finndahl, chef för polisens grova brott-enhet på Höglandet, är det dock inte omöjligt att nya dykinsatser sker i dammen.

Polisen om ryktena: "Många hängs ut"

Rickard Finndahl vill inte lämna några detaljer kring huruvida några fynd gjorts i dammen eftersom man, av taktiska skäl, fortsatt är sparsam med att dela information om fallet – något som det kan bli ändring på framöver.

– Ärendet är åklagarlett och eftersom det just nu är så mycket annan information som florerar vill vi inte själva gå ut med för mycket information förrän vi förhört de vi vill förhöra. För då vet de inte vad som kommer från polisen eller inte. Det är rätt snurrigt just nu, säger han om ryktena till Vetlanda-Posten.

Men Finndahl menar samtidigt på att det kan bli aktuellt att lätta på sekretessen något. 

– Jag för en dialog med åklagaren om att kanske i närtid gå ut med lite information om vad vi känner till. Dels kanske för att anhöriga undrar vad som händer, men också för att så många olika uppgifter cirkulerar i media och även i andra forum, säger han till Vetlanda-Posten och fortsätter:

– Det kommer fram namn och många hängs ut. Därför kommer vi kanske snart att gå ut med mer information om vad vi känner till, för att ta bort en del spekulationer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.