Söndag 4 Dec
Stockholm

Leif GW Persson om misstänkta mordet på Tove: "Ovanligt"

Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda den 2 november.
Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda den 2 november. Foto: Maja Suslin/TT och Privat

Två kvinnor, en 20-åring och en 18-åring, sitter häktade misstänkta för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda.
– Det som stör mig lite är att du ska inte ha två kvinnliga gärningsmän i ett sånt här ärende, säger Leif GW Persson om fallet i TV4:s Nyhetsmorgon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 2 november hittades 21-åriga Tove, efter omfattande sökinsatser av både polis och frivilliga, död utanför Vetlanda. 

Under förra veckan omhäktades två unga kvinnor, som greps bara dagar efter Toves försvinnande, på sannolika skäl misstänkta för människorov, mord och gravfridsbrott. 

Här kan du läsa vad den ena kvinnan sagt om mordet på Tove i Vetlanda.

Leif GW Persson om mordet på Tove: "Sticker ut"

Flera omständigheter i fallet förbryllar kriminologen Leif GW Persson.

– Det som stör mig lite är att du ska inte ha två kvinnliga gärningsmän i ett sånt här ärende. De ska inte vara ostraffade. Det har förvisso hänt att kvinnor har tagit kål på kvinnor under liknande omständigheter, men då har de haft ett gediget straffregister, både offer och gärningsperson. Men de här sticker ut, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon på söndagen.

– Det andra som stör mig är att de nekar. De förnekar inblandning i det här trots att de suttit i finkan i månader och det är ovanligt. 

"Folk kan ju dö utan att ha blivit mördade"

Leif GW Persson tycker att polisutredningen ser ut att fortgå som vanligt och menar på att den rättsmedicinska undersökningen och obduktionsrapporten kommer att spela stor roll framöver.

Kriminologen anar dock att man inte kommer att hitta särskilt mycket av värde på brottsplatsen – något som kan ställa till det när det blir dags för åtal och rättegång.

– Folk kan ju dö utan att för den sakens skull ha blivit mördade. De kan ha blivit dräpta, vilket är en mer ringa variant. De kan ha blivit misshandlade till döds. Det kan gränsa till en olycka som tagit kål på dem, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon

Vid ett mordåtal kommer man, enligt Persson, sannolikt yrka på livstids fängelse, men blir det i stället en mildare brottsrubricering kan straffpåföljden istället bli några års fängelse. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.