Den misstänkta flickan har ännu inte förhörts.
Den misstänkta flickan har ännu inte förhörts. - Foto: Johan Nilsson/TT

Tioåring dog efter fall från tak – misstänkta flickans ombud: "Mår jättedåligt"

En minderårig flicka misstänks för vållande till annans död i samband med att en tioårig flicka omkom efter ett fall från ett skoltak i Svedala.
– Det har varit otroligt tragiskt för alla inblandade. Hon mår jättedåligt för tillfället, säger flickans juridiska biträde Johanna Lindeblad till Expressen.


Det var under söndagen som en tioårig flicka fördes med ambulans till sjukhus efter att ha fallit tio meter från ett tak på Kyrkskolan i skånska Svedala. På måndagen kom beskedet att flickan avlidit av sina skador.

Nu misstänks en flicka under 15 år, och som därmed inte är straffmyndig, för vållande till annans död. Utredningen sker i enlighet med lagen om särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Tioårig flicka dog efter fall från skoltak i Svedala – mamman: "Ska inte få hända"

Misstänkta flickan har inte förhörts

För Expressen uppger den misstänkta flickans juridiska ombud Johanna Lindeblad att man ännu inte hållit några förhör. 

– Det är lite tidigt för att avge någon inställning. Vi får se om det kvarstår några misstankar om att det begåtts ett brott efter att vi haft ett förhör, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Min uppfattning är att jag verkligen inte hoppas man landar i det. Vi får se vad som sägs under förhöret.

Juridiska ombudet: "Hon mår jättedåligt"

Situationen som den misstänkta flickan befinner sig i, och den ryktesspridning som pågår i det lilla samhället, är svår, enligt det juridiska ombudet.

– Det har varit otroligt tragiskt för alla inblandade, hon mår jättedåligt för tillfället, säger Lindeblad till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.