Kvinnorna misstänks för försök till bedrägeri på Gekås Ullared.
Kvinnorna misstänks för försök till bedrägeri på Gekås Ullared. - Foto: Bertil Ericson/TT och Polisen

Duo misstänks ha bytt prislappar på Gekås Ullared: "Dyrare och finare"

Två kvinnor misstänks ha bytt ut prislapparna på flera varor vid varuhuset Gekås Ullared. Nu åtalas bägge två för försök till bedrägeri.


Det var i oktober 2021 som en anställd vid varuhuset Gekås Ullared ringde till väktare efter att han anat oråd när två kvinnor i 30-årsåldern skulle handla.

Medarbetaren noterade nämligen hur det i kassan dök upp fel produktnamn när varorna blippades samt att priserna inte tycktes stämma överens med produkterna.

"Det var skumma priser för något som kändes dyrare och finare", står i medarbetarens utsaga i förundersökningsprotokollet som Nyheter24 tagit del av.

Alkohol för 9 000 kronor försvann från Gekås – anställd misstänks: "Ingen bra förklaring"

Andra prislappar hittades vid kassan

Polis tillkallades till varuhuset och senare upptäckte man att det, i ett par shorts som en av kvinnorna tagit ur sin kundvagn och placerat vid sidan om kassan, låg flera taggar med andra streckkoder och prislappar.

Enligt förundersökningsprotokollet var det en differens på 7 684 kronor mellan det som kvinnorna betalade och vad varorna faktiskt skulle kosta med rätt taggar.

Man misstänker därför att kvinnorna bytt ut taggarna på sina varor och de åtalas nu för försök till bedrägeri.

Kvinnorna nekar till brott

Kvinnorna, som båda förnekar brott, hävdar istället att varorna inte tillhört dem.

"Inne på varuhuset kom en kvinna och tog kontakt med mig, hon frågade om jag kunde betala hennes varor åt henne för hon hade inte tillräckligt med pengar på kortet. Hon hade kontanter som hon gav till mig istället. Jag betalade hennes varor och när jag hade gjort det sade kassören att det inte stämde", har en av dem sagt i förhör som Nyheter24 tagit del av.

Den kvinna som påstås ha bett de misstänkta att betala för hennes varor har inte kunnat identifieras.

Läs fler artiklar om Gekås Ullared här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!