Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Johan Nilsson/TT/Pontus Lundahl/TT

Gynekolog i 65-årsåldern döms för sexuellt övergrepp – kysste patients underliv

En gynekolog i 65-årsåldern hade en privatklinik i sin lägenhet där han tog emot patienter. När en patient kom till kliniken utförde mannen ett sexuellt övergrepp på kvinnan.


En gynekolog i 65-årsåldern som arbetat över 20 år inom kvinnosjukvården på ett sjukhus i Region Stockholm hade även en egen klinik i sin lägenhet där han gjorde skönhetsbehandlingar.

Genekologen utförde ett sexuellt övergrepp på en kvinnlig patient på den privata kliniken och dömdes den 8 november i Stockholms tingsrätt för sexuellt övergrepp, vilket även Siren rapporterat om.

Gynekologen kysste kvinnans underliv

Mannen ska, enligt den dom som Nyheter24 tagit del av, ha dragit ner den kvinnliga patientens byxor och trosor, kysst hennes underliv och fört hennes hand mot sin penis. Gynekologen ska även ha kysst patientens mun och bröst.

Gynekologen förnekar brott men medger att han kysst patienten, men menar att det var med samtycke.

Gynekolog utförde aborter utan tillstånd: "Grovt oskicklig"

Mannen döms till samhällstjänst

Stockholms tingsrätt konstaterar att åldersskillnaden mellan den kvinnliga patienten och gynekologen är väldigt stor och eftersom hon aldrig tidigare träffat besökt kliniken eller träffat gynekologen dömer tingsrätten det som "i hög grad osannolikt att målsägande frivilligt skulle delta i sexuella handlingar" med mannen.

Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. Han ska även betala 50 000 kronor i skadestånd för kränkning till den kvinnliga patienten.

Gynekolog började följa patient på Instagram: "Obehagligt"

/
Senaste nytt

Spotify lämnar Uruguay

Gaza: Fem frågor om vapenvilan

Vapenvilan har upphört mellan Israel och terrorstämplade Hamas. Den höll i precis en vecka.

Från diktatorns dödspatrull till tyskt fängelse

En man döms till livstids fängelse i Tyskland – för att ha varit del av den tidigare diktatorn Yahya Jammehs dödliga förföljelse av meningsmotståndare i Gambia.

Jackie Arklöv begär flytt till anstalt med lägre säkerhet – här är Kriminalvårdens beslut

Den dömda polismördaren Jackie Arklöv fick tidigare i år sitt livstidsstraff tidsbegränsat. Nu har han ansökt om förflyttning till en anstalt med lägre säkerhetsklass.

40-åring åtalas för att ha drivit knarksajt

En 40-årig man åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott, misstänkt för att ha drivit knarksajten Flugsvamp 3.0.

Kung Charles: COP28 måste bli en vändpunkt

Kung Charles är på plats på FN:s klimattoppmöte i Dubai. Och han manar världsledarna att agera. Jag ber av hela mitt hjärta att COP28 ska bli ännu en viktig vändpunkt mot genuin omställning, säger han.