Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Johan Nilsson/TT/Pontus Lundahl/TT

Gynekolog i 65-årsåldern döms för sexuellt övergrepp – kysste patients underliv

En gynekolog i 65-årsåldern hade en privatklinik i sin lägenhet där han tog emot patienter. När en patient kom till kliniken utförde mannen ett sexuellt övergrepp på kvinnan.


En gynekolog i 65-årsåldern som arbetat över 20 år inom kvinnosjukvården på ett sjukhus i Region Stockholm hade även en egen klinik i sin lägenhet där han gjorde skönhetsbehandlingar.

Genekologen utförde ett sexuellt övergrepp på en kvinnlig patient på den privata kliniken och dömdes den 8 november i Stockholms tingsrätt för sexuellt övergrepp, vilket även Siren rapporterat om.

Gynekologen kysste kvinnans underliv

Mannen ska, enligt den dom som Nyheter24 tagit del av, ha dragit ner den kvinnliga patientens byxor och trosor, kysst hennes underliv och fört hennes hand mot sin penis. Gynekologen ska även ha kysst patientens mun och bröst.

Gynekologen förnekar brott men medger att han kysst patienten, men menar att det var med samtycke.

Gynekolog utförde aborter utan tillstånd: "Grovt oskicklig"

Mannen döms till samhällstjänst

Stockholms tingsrätt konstaterar att åldersskillnaden mellan den kvinnliga patienten och gynekologen är väldigt stor och eftersom hon aldrig tidigare träffat besökt kliniken eller träffat gynekologen dömer tingsrätten det som "i hög grad osannolikt att målsägande frivilligt skulle delta i sexuella handlingar" med mannen.

Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. Han ska även betala 50 000 kronor i skadestånd för kränkning till den kvinnliga patienten.

Gynekolog började följa patient på Instagram: "Obehagligt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!