Polisen håller ännu på att undersöka det hus som sattes i brand natten till tisdagen.
1 av 3
Polisen håller ännu på att undersöka det hus som sattes i brand natten till tisdagen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Det hetaste spåret är en man som lämnade platsen på cykel.
2 av 3
Det hetaste spåret är en man som lämnade platsen på cykel. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
En specialutbildad hund söker efter brandfarliga vätskor.
3 av 3
En specialutbildad hund söker efter brandfarliga vätskor. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Copycatpyromanen - en cykelpyroman?

Gäckar polisen precis som "Gryningspyromanen". Nu finns dock ett spår - en man på cykel.


"Grynings
pyromanen"
"Gryningspyromanen" Ulf Borgström, är känd för att ha hånat och gäckat Skånepolisen. Den 47-årige mannen har åtalats för grov mordbrand då han misstänkts satt eld på ett hyreshus i Ystad i december 2010.

Borgström dömdes senare till åtta års fängelse för grov mordbrand. Förutom branden på Bollhusgatan i Ystad misstänks Borgström för ett flertal bränder runtom i Skåne.
YSTAD. En cyklande pyroman kan ligga bakom de senaste två veckornas anlagda bränder i Ystad. Det är i alla fall polisens hetaste spår.

– Två vittnen såg honom på Österleden strax före fem på måndagsmorgonen. Han försvann in i Sandskogsområdet där ett hus började brinna strax efteråt, säger ­Mikael Björk i spaningsledningen till Aftonbladet.

Under flera år gäckade "Gryningspyromanen" Ulf Borgström Ystadspolisen. Nu verkar han ha fått en copycat i och med fem anlagda bränder i området de senaste två veckorna. Och för invånarna kommer rädslan tillbaka.

– Likheterna är skrämmande. Vi kände oss trygga när Borgström dömdes – det gör vi inte längre, säger Peter Forsberg, som har ett hus i området Sandskogen, till Aftonbladet.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.