Batmanmördaren James Holmes
1 av 4
Batmanmördaren James Holmes - Foto: Scanpix
Holmes säger att han inte kommer ihåg dådet.
2 av 4
Holmes säger att han inte kommer ihåg dådet. - Foto: Scanpix
Första bilden efter dådet som dödade 12 människor
3 av 4
Första bilden efter dådet som dödade 12 människor
Holmes hade gasmask på sig när han genomförde massakern
4 av 4
Holmes hade gasmask på sig när han genomförde massakern

Batman-mördaren: "Jag har tappat minnet"

Nu minns han inget av massakern. "Batman-mördaren" James Holmes säger sig vara drabbad av minnesförlust och förstår inte varför han är häktad.


Detta har hänt
Det var vid premiären till den nya Batman-filmen "The Dark Knight Rises" natten till den 20 juli, som James Holmes, 24 gick in i biografsalongen i Aurora, Colorado, utklädd som "Jokern" med full skyddsutrustning, maskingevär och tårgas. Efter massakern stod det klart att 12 personer dog och 58 skadades, varav många allvarligt.

Under de första domstolsförhandlingarna yttrade inte James Holmes ett ord, och verkade somna till. Under måndagen fortsätter förhören av James Holmes i domstol.
Till personalen på Colorado-baserade häktet Arapahoe County Detention Center ställer sig misstänkte Aurora-mördaren James Holmes frågande till varför han överhuvudtaget befinner sig där.

– Han frågar sig, "Varför är jag här", och klagar samtidigt på att han har ont i magen på grund av maten här: en kille som har dödat tolv personer är uppretad för att han inte får fin mat?, sa en anställd på häktet till Daily News.

Den 24-årige studenten vägrar vissa dagar att äta maten på häktet, och andra dagar petar han bara i den, samtidigt som han vid upprepade tillfällen säger att han inte minns något om vad som ledde till Aurora-massakern. Det är emellertid inga anställda vid häktet som går på "Jokerns" trick.

– Han får testa med juryn istället, för här är det ingen som köper det. Alla är övertygade om att han fejkar det, sa den anställde i ett uttalande. 
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.