undefined
undefined - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Misstänkt mördare har överlämnat sig själv till polisen

I går kväll blev en man skottskadad i Södertälje och dog av sina skador under lördagsförmiddagen. Polisen grep den misstänkte mördaren vid 14-tiden på lördagen.


SÖDERTÄLJE. 

Polisen i Södertälje har nu gripit en misstänkt mördare i Södertälje, efter att den man som skottskadades under fredagskvällen avled under lördagen.

– Vi har gripit en man i en annan stad utanför Södertälje, han har anmält sig själv till polisen, och han är nu misstänkt för mordet säger spaningschef vid Södertälje-polisen, Anders Göranzon, till Nyheter24.

Polisen rubricerar skjutningen som mord, men enligt Göranzon har den ingenting att göra med det så kallade "gangsterkriget" som tidigare skakat staden.

– Nej detta är en helt separat händelse, det hade lika väl kunnat hända i Övertorneå.

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som vittnen hörde flera skott avlossas i centrala Södertälje, och en man hittades liggandes på uteplatsen vid Kringlanhusets tak. Att mannen avled av sina skador under lördagsmorgonen bekräftar nu alltså Anders Göranzon till Nyheter24.

Är den skjutne mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Jag har inte sett honom i registret och han är inte känd för mig.

Enligt Göranzon handlar fallet inte om narkotika utan det rör sig snarare om en familjetvist.

– Det kan vara en familjetvist, ja.

Vad säger du om Södertälje som brottsplats, har antalet brott gått upp eller ner på sistone?

– Vardagsbrotten har gått ner, och vi har jobbat mycket mot grövre brott. Det har blivit lugnare för vanliga människor – vi är på god väg att göra det säkrare här! Man måste ha uthållighet på längre sikt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis. Vid öppning är OMXS-index ned 0,4 procent.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.