1 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Nu är den tekniska undersökningen klar. Men knivmannen vägrar prata med polisen.
2 av 3
Nu är den tekniska undersökningen klar. Men knivmannen vägrar prata med polisen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
En av de skadade har opererats men hennes tillstånd är stabilt.
3 av 3
En av de skadade har opererats men hennes tillstånd är stabilt. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Knivmannen vägrar prata med polisen

Greps efter att ha huggit människor på måfå i Stockholms skärgård. Nu vårdas 40-åringen på rättspsyk och vägrar prata med polisen.


Detta har hänt

Vid 15-tiden på onsdagen gick en ensam gärningsman till attack mot personer på måfå vid Saltarö. Tre skadades varav en allvarligt. Enligt de första uppgifterna från polisen ska mannen ha drabbats av en psykos.

STOCKHOLM. På onsdagen förvandlade han idyllen Saltarö på Värmdö utanför Stockholm till ett skräckfyllt kaos. Den 40-årige knivmannen hann attackera tre personer innan han kunde gripas av polisen. Men han har sedan dess vägrat prata.

– Han har inte uttalat sig överhuvudtaget, säger Ulla Krogh, informationsansvarig vid Nackapolisen, till Nyheter24.

Mannen är placerad på rättspsyk efter att ha fått ett vårdintyg från en läkare under onsdagen. Han är tidigare känd av polisen genom två misshandelsdomar, från 1996 och 2004. Den sistnämnda gången sparkade han en 17-årig flicka på benet helt oprovocerat i centrala Stockholm.

Skadad kvinna opererad

En kvinna skadades allvarligt när hon knivskars samtidigt som två personer skadades lindrigt i vad som rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

– Hon som var allvarligt skadad har opererats men läkarna säger att hennes tillstånd är stabilt. De andra två har lämnat sjukhuset, säger Ulla Krogh.

Saltarö är ett litet samhälle och har skakats svårt av händelsen. Värmdö kommun har lagt ut ett nummer man kan ringa till Socialtjänsten för samtalsstöd.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!