Måndag 26 Sep
Stockholm

Dödade huggorm - döms tack vare Facebook

Huggormen högg tillbaka från den andra sidan. Kvinnan som dödade ormen dömdes nämligen för arvskyddsbrott.
1 av 2
Huggormen högg tillbaka från den andra sidan. Kvinnan som dödade ormen dömdes nämligen för arvskyddsbrott. Foto: Cornelius Poppe / Cornelius Poppe
När en privatperson såg bilden som kvinnan la upp på Facebook polisanmäldes händelsen.
2 av 2
När en privatperson såg bilden som kvinnan la upp på Facebook polisanmäldes händelsen. Foto: Ap

Kvinnan publicerade både bild och text som beskrev dödandet av huggormen. När en privatperson anmälde händelsen dömdes ormdödaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Artskyddsbrott

"Artskyddsbrott innebär att man bryter mot någon av de regler som finns till skydd för vilda djur och växter. Det kan exempelvis handla om att skada fridlysta djur eller växter i den svenska naturen. Det kan även handla om att importera, köpa eller sälja sådana arter som är skyddade enligt internationella regler", enligt Polisen.se.

LYCKSELE. En kvinna från en by utanför Lycksele trodde att hon begått det bekräfta brottet. 

Eller snarare - kvinnan trodde inte att någon skulle bry sig när hon Facebookpublicerade en bild på en huggorm som hon slagit ihjäl. Men där trodde hon fel.

En privatperson fick nämligen syn på bilden och valde att polisanmäla händelsen. 

Med både bildpublicering (och text som beskrev händelsen) blev det relativt svårt för kvinnan att neka till dödandet av huggormen. Hon erkände därför och har dömts till 2 500 kronor i dagsböter för artskyddsbrott. Kvinnan kommer också att betala ytterligare 500 kronor till Brottsofferfonden, skriver Folkbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.