Onsdag 28 Sep
Stockholm

Tingsrätten: Okej att knarka i Danmark

Tingsrätten lyckades inte motbevisa kvinnans historia om att en dansk kille gett henne en okänd kapsel som hon blandat ut - utan att känna till innehållet.
1 av 2
Tingsrätten lyckades inte motbevisa kvinnans historia om att en dansk kille gett henne en okänd kapsel som hon blandat ut - utan att känna till innehållet. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
19-åringen frias trots att en blodanalys visade att kvinnan hade amfetamin i kroppen.
2 av 2
19-åringen frias trots att en blodanalys visade att kvinnan hade amfetamin i kroppen. Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Bevisen för en fällande dom räckte inte till. 19-åringen frias från åtal trots att hon hade amfetamin i blodet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Effekter av amfetamin

Amfetamin påverkar människokroppen på många olika sätt varierande från person till person. Psykiskt upplever den som tar drogen att hen blir mer kreativ och känner ett lugn (även fast personen i fråga kan verka allmänt stissig). Fysiskt sett finns det faktorer som tyder på att drogen främjar sexuell upphetsning.

VÄXJÖ. En 19-årig kvinna har friats av Växjö tingsrätt trots att hon enligt en blodanalys varit amfetaminpåverkad när hon arresterades. Detta eftersom att tingsrätten inte kunnat framställa tillräckligt med uppgifter för kunna bevisa att kvinnan brutit mot narkotikalagen på svensk mark, enligt Smålandsposten.

”Det finns ingenting som motbevisar NN:s egna uppgifter om att hon brukade narkotikan i Danmark. Hon har inte gripits i Danmark och någon narkotika har inte beslagtagits hos henne”, står det i tingsrättens friande dom.

Brottsmisstanken gäller den narkotikaklassade drogen amfetamin. Men enligt 19-åringen ska hon inte ha knarkat av egen vilja. I stället menar kvinnan att en kille  har hällt i en okänd kapsel i hennes drink. 19-åringen hävdar också att hon glömt att fråga om kapselns innehåll.

Kvinnan frias också från åtalet gällande bilstöld. Trots att hon hittats ensam i bilen har tingsrätten funnit bevismaterialet otillräckligt, skriver SMP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.