Polisen säkrar spår efter den brutala knivattacken på Värmdö i somras.
1 av 3
Polisen säkrar spår efter den brutala knivattacken på Värmdö i somras. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
En man som klippte gräset blev knivhuggen rakt igenom handen.
2 av 3
En man som klippte gräset blev knivhuggen rakt igenom handen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Polisens tekniker undersöker en av brottsplatserna.
3 av 3
Polisens tekniker undersöker en av brottsplatserna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

"Jag ville ta kål på några jävlar"

40-åringen misstänks ha trängt sig in i flera Värmdöbors hem och knivhuggit tre personer. Enligt åtalet skrek han som ett djur under vansinnesdådet. Nu åtalas mannen för mordförsök.


Har tidigare dömts för våldsbrott

Efter en tids jakt på ön lyckades polisen gripa 40-åringen. Han mådde enligt uppgift dåligt och placerades på rättspsyk. 40-åringen är tidigare känd av polisen genom två misshandelsdomar, från 1996 och 2004. Den sistnämnda gången sparkade han en 17-årig flicka på benet helt oprovocerat i centrala Stockholm.

STOCKHOLM. Den 22 augusti skakades det lilla villaområdet på Värmdö av ett brutalt knivdåd  En man i 40-årsåldern misstänks ha gått runt bland villorna och hotat de boende med en 30 centimeter lång kökskniv. Enligt åtalet bröt sig mannen in i husen och gick till attack.

En man som klippte gräset fick ett knivhugg rakt igenom handen och ett i underarmen när han försökte fly från 40-åringen. 

En kvinna blev knivhuggen i magen och fördes i ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador. Hennes dotter, som försökte stoppa 40-åringen, blev huggen i benet och hennes två småsyskon blev vittnen till överfallet. Enligt uppgifter i polisförhör sade mannen ingenting under attacken, han utstötte endast grymtande ljud.

– Det lät som en blandning av rådjursskall och hund, säger kvinnan i förhör.

En familj hann låsa dörren

Enligt åtalet avbröts knivöverfallet av en man som slängde en skruvdragare på 40-åringen. Han åtalas nu för två mordförsök, olaga hot, försök till grov misshandel och skadegörelse, det skriver Aftonbladet.

Alla offer överlevde attacken, men det kunde slutat betydligt värre. Flera vittnen berättar att de lyckats fly undan mannen under dagen. En familj hann springa in och låsa om sig när mannen kom in på tomten och viftade med kniven. En bilist i närheten fick sin bil repad av 40-åringens kniv.

När polisen kom till platsen ska mannen ha sprungit iväg samtidigt som han vrålade rakt ut. Han berättar i förhör att han hade självmordstankar, kände sig psykotisk och "ville ta kål på några jävlar helt enkelt".

40-åringen har varken erkänt eller förnekat brott. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!