"Sexy Candy" dansade utan att betala skatt.
1 av 2
"Sexy Candy" dansade utan att betala skatt. - Foto: Fredrik Sandberg / FLT-PICA / SCANPIX
Kvinnan sålde sina erotiska danser via en webcam.
2 av 2
Kvinnan sålde sina erotiska danser via en webcam. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

"Sexy Candy" döms för svart nätstrippande

Nätstrippandet fyllde "Sexy Candys" plånbok. Så till den grad att hon glömde bort att betala skatt, vilket hon nu har dömts för.


Näringsförbud

Näringsförbud är en åtgärd som tas till av en domstol när en person anses olämplig att driva företag.

För att dömas till näringsförbud krävs det att man gjort sig skyldig till ett relativt grovt brott i samband med en konkurs eller ekobrottsutredning. Brotten kan vara exempelvis bokföringsbrott, skattebrott eller bedrägeri.

Näringsförbud kan utdömas i max 10 år, enligt wikipedia.

KRISTIANSTAD. Den 30-åriga kvinnans erotiska danser på internet var populära. Hon tjänade närmare en halv miljon kronor om året på sina strippshower som sändes live till den som var villig att betala.

Nu har hon dömts av Kristianstads tingsrätt för bokföringsbrott, skattebrott och försvårande av skattekontroll till villkorlig dom och 160 timmars samhällstjänst. Hon har också förbjudits att bedriva näringsverksamhet de närmaste tre åren.

Kontakt via MSN

Enligt domen använde hon alias som Sexy Candy och godsak_24 när hon annonserade sina tjänster på internet. Hon fick kontakt med sina köpare via MSN och sände strippandet via en webbkamera. Önskade kunden användes även en telefon eller mikrofon.

Vid skatteverkets revision upptäckte de att kvinnan haft oskattade inkomster på drygt 1,5 miljoner kronor, enligt domen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!