- Foto: AP/Scanpix

Pedofil sätter skräck i Danmark

Mannen lurar med sig småflickor när de är på väg hem från skolan och förgriper sig på dem. Nu jagas han av ett stort polispådrag.


Signalement

Så här ser Danmarks mest jagade man just nu ut enligt flickornas uppgifter:

- 45-50 år gammal
- 175-180 centimeter lång
- Ljus hy med skäggväxt
- Ljusblå byxor med bälte
- En grövre arbetsjacka

FYN. Den tioåriga flickan var på väg hem från sitt fritidshem på södra Fyn i Danmark i onsdags när hon blev stoppad av en man i en röd bil. 

Mannen hoppade ur bilen och drog in flickan i baksätet. Sedan körde han bort från platsen och förgrep sig på henne sexuellt innan han lämnade henne på en närliggande väg. 

Elvaåring fördes bort alldeles i närheten

Fallet har chockat hela Danmark som befarar att en serievåldtäktsman härjar på ön. Signalementet som flickan lämnat stämmer överens med den man som den 26 oktober – mindre än 20 dagar sedan – förde bort en elvaårig flicka alldeles i närheten. Tillvägagångssättet, platsen och tidpunkten är i stort sett desamma. 

Flickan hade gått av skolbussen när hon blev intvingad i mannens bil och även hon utsatt för sexuella övergrepp. Polisen misstänker att mannen spanat på flickan redan vid skolan och sedan följt efter skolbussen.

– Det är i stort sett samma bil som tioåringen beskrivit. Hon beskrev den som en äldre röd bil, säger förundersökningsledaren Henrik Justesen till Ekstrabladet.

Han frågade om deras ålder

Flickorna har berättat att mannen uppträtt trevligt och frågat om deras ålder och var de går i skolan – men på ett ögonblick har mannens blick förändrats och han har blivit våldsam. Polisen vill inte gå in på detaljer men säger att männen utsatt flickorna för sexuella övergrepp av det "allvarligare slaget".

/
Fyn
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.