Fotografier på kokainimplantaten som hittades i kvinnans bröst.
Fotografier på kokainimplantaten som hittades i kvinnans bröst. - Foto: Spansk polis

Kvinna gripen – hade 1,3 kilo kokain i brösten

En 33-årig kvinna som flög från Colombia till Barcelona har gripits misstänkt för att ha smugglat 1,3 kilo kokain – i brösten.


BARCELONA. När kvinnan, som är panamansk medborgare, gick förbi tullpersonalen fattade de misstankar. Hon togs därför in för närmare granskning där personalen upptäckte färska ärr och ett blodigt bandage runt brösten.

33-åringen hävdade att hon nyligen genomgått en bröstoperation och fått implantat inopererade. Det stämde visserligen, men när hon fördes till ett sjukhus för att avlägsna implantaten visade de sig innehålla kokain – inte silikon.

Kan ha räddat kvinnans liv

Kvinnan greps därefter misstänkt för narkotikasmuggling. Gatuvärdet för kokainet uppskattas till närmare en miljon kronor. Enligt polisen kan ingreppet ha räddat kvinnans liv då en sådan stor mängd kokain inuti kroppen är direkt livsfarligt.

– Hon var i ett mycket dåligt skick när hon anlände. Hon sa att hon inte kände någon smärta men såren såg väldigt dåliga ut, säger en polis enligt The Telegraph.

Uppdatering: Tidigare skrev Nyheter24 att det rörde sig om fyra kilo kokain, den uppgiften är felaktig. Det var i själva verket 1,3 kilo kokain.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.