Fredag 22 Okt
Stockholm

Man våldtog 17-åring i tvättstuga – fälls av egen inspelning

Mannen spelade in våldtäkten med hjälp av sin mobiltelefon.
Mannen spelade in våldtäkten med hjälp av sin mobiltelefon. Foto: SCANPIX/MONTAGE

Den 33-årige mannen ville inte bli anmäld och spelade därför in samlaget med den 17-åriga flickan som var i ett hjälplöst tillstånd. Nu döms han till fängelse för våldtäkt – inspelningen blev ett viktigt bevis mot honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Omhändertogs

Att flickan var kraftigt berusad stöds av att hon senare under kvällen omhändertogs av polis enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Morgonen efter berättade hon för sin mamma vad hon blivit utsatt för och de gjorde en polisanmälan mot 33-åringen.

ÅRJÄNG. En 33-årig man döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt på en 17-årig flicka i Årjäng i oktober.

– Jag är nöjd med domen och planerar inte att överklaga, säger åklagaren Elisabeth Cramnert Högström till Nyheter24.

Den 17-åriga flickan hade tillsammans med en kompis gått hem till mannen och några bekanta där de bjudits på drinkar. Efter en stund blev flickan kraftigt berusad och hamnade av en oklar anledning i husets tvättstuga tillsammans med 33-åringen.

33-åringen nekar till brott

Hon minns att mannen lade sig på henne och att hon spydde flera gånger innan allt svartnade. När hon vaknade upp kände hon en brinnande smärta i underlivet som höll i sig i ett och ett halvt dygn.

33-åringen nekar till brott och uppger att flickan gått med på att ha samlag. Han förnekar att han ska ha använt våld och han anser inte att flickan var i ett hjälplöst tillstånd. 

Inspelningen blev hans fall

I rätten förklarade han att han spelade in delar av samlaget med sin mobiltelefon "av säkerhetsskäl" för att inte bli misstänkt för våldtäkt. Tingsrätten menar dock att inspelningarna bevisar hans skuld.

På inspelningarna uttalar sig 33-åringen flera gånger medan flickan endast svarar enstavigt och otydligt på "ett sätt som ger påtagligt intryck av att hon befunnit sig i ett avtrubbat tillstånd".

Ska betala 100 000 kronor i skadestånd

Mannen döms därför till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och ska enligt Nya Wemlands Tidning dessutom betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan.

33-åringens advokat Lars Solvik har bestämt sig för att överklaga domen. Han menar att omständigheter som är till 33-åringens fördel inte tagits med. Solvik anser även att tingsrätten gjort en felbedömning om inspelningen.

– Beträffande inspelningen kan jag endast nämna att denna inte skett i något chikanerande syfte och borde vara till fördel för min huvudman, säger Solvik till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela