Tisdag 20 Apr
Stockholm

Väpnat bankrån i Täby – två gripna

1 av 10
2 av 10
En av rånarna har gripits.
3 av 10
En av rånarna har gripits. Foto: SCANPIX SWEDEN
De körde in en bil i Handelsbanken och flydde sedan från platsen i en mörk Audi.
4 av 10
De körde in en bil i Handelsbanken och flydde sedan från platsen i en mörk Audi. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

På torsdagsmorgonen utsattes Handelsbanken i Näsbypark i Täby för ett väpnat bankrån. Enligt polisen har rånarna skjutit flera skott mot polisen. Två personer har gripits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Flyktbilen

Enligt polisen flydde minst två rånare i en mörk Audi som senare hittades i ett skogsparti i Bro. Gärningsmännen fortsatte till fots och polisen jagar de med helikopter och hundpatruller. I bilen hittades en skarpladdad Kalashnikov.

TÄBY. Vid 08.50-tiden på torsdagsmorgonen, när personalen ännu inte öppnat för kunder, körde flera beväpnade rånare in Handelsbankens lokaler i Näsbypark i Täby

– De kör in ett fordon genom en fönsterruta men det är i nuläget oklart om de fått med sig någonting, säger Lars Byström, vid polisen i Stockholm till Nyheter24.

Två överfallslarm från banken utlöstes omgående och flera polispatruller skickades till platsen. Polisen har upprättat flera vägspärrar i syfte att stoppa och gripa rånarna som lämnat platsen.

– Efter rånet avviker de från platsen och just nu pågår en jakt i norra delarna av Stockholm. Det har inte skett någon skottlossning vid banken, däremot under jakten på rånarna. Det finns uppgifter om att rånarna har skjutit med automatvapen mot polisen, säger Byström.

Poliserna när att träffas

Poliserna besköts vid två tillfällen, dels på E18 i höjd med Stäket och sedan i Kungsängen. Enligt polisen har ingen polis skadats. Polisen ska ha besvarat elden vid den andra skottlossningen. Flera polisbilar och en polishelikopter jagar rånarna i detta nu. 

Enligt uppgift gick ett av rånarnas skott rakt in i polisbilens framruta och mellan de två poliserna i bilen.

En av rånarna greps efter att rånarna lämnat flyktbilen. Den gripne ska enligt Aftonbladet vara medlem i gänget Fucked For Life. Han har tidigare dömts för inblandning i rån och han ska även tidigare ha skjutit mot polis. 

Polisen söker efter mörk jeep

Klockan 11.54 greps ytterligare en person misstänkt för inblandning i rånet. Han greps under lugna omständigheter i ett bostadsområde i Bro. Polisen betonar dock att jakten på fler misstänkta gärningsmän fortsätter och man söker bland annat efter en mörk Jeep som tros ha använts som flyktbil.


Handelsbanken har enligt sin hemsida öppet mellan 10.00 och 15.00. Vid banken pågår förhör och teknisk undersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela