Måndag 6 Dec
Stockholm

Två gripna för skottlossning i Vällingby centrum

OBS! Bilden är från ett tidigare tillfälle.
OBS! Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

UPPDATERAD. Minst en maskerad man ska ha öppnat eld mitt i Vällingby centrum. Enligt uppgifter har flera skott avlossats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

VÄLLINGBY. Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen fick polisen in ett flertal larm om skottlossning i Vällingby centrum. En maskerad man ska enligt vittnen ha öppnat eld på torget i Vällingby.

– Vi kom ut från en butik på torget när vi såg en man komma springa med väktare efter sig. När vi kommer till bilen hör vi skottlossning, säger ett vittne till Aftonbladet.

Polisen: Ingen på platsen har skadats

Polisen är förtegen om händelsen men berättar att man har funnit tomhylsor utanför en butik. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

"Patrullerna som är på plats har fått veta att ingen person som är kvar på plats är skadad samt att personer har lämnat i en personbil", skriver polisen på sin hemsida.

Det finns uppgifter om att skott ska ha träffat en butik och att polisen jagar tre gärningsmän. Enligt Aftonbladet är minst två personer gripna. Polisen har i nuläget ingen information om att någon butik eller person varit utsatt för något rån. 

En förundersökning om mordförsök har inletts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela