Tisdag 30 Nov
Stockholm

Tvättade katten på 90 grader grovtvätt

Skämtet slutade i allvar. (Det är inte katten på bilden som artikeln handlar om)
1 av 2
Skämtet slutade i allvar. (Det är inte katten på bilden som artikeln handlar om). Foto: SCANPIX
Tvättmaskinen var inställd på 90 grader.
2 av 2
Tvättmaskinen var inställd på 90 grader. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Det började som ett skämt. Men en stund senare slängde två pojkar in en katt i en tvättmaskin och startade ett program med 90-graders grovtvätt. Kattens klor slets av och djuret fick senare avlivas.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Straffet

Eftersom 14-åringen är minderårig och därför inte är straffmyndig, kan något straffansvar inte utkrävas, oavsett om han varit delaktig i gärningen eller inte. Det är därför bara 15-åringen som åtalas för djurplågeri.

Förutom vittnen och bevis kommer Facebook-meddelanden avändas mot 15-åringen i en kommande rättegång, skriver Västerbottens-Kuriren.

ÅNÄSET. Två pojkar, 14 respektive 15 år gamla, hade under en längre tid skämtat om vad de kunde göra för busstreck med katter.

En dag skred de till verket i en tvättstuga.

Pojkarna stoppade in en vilsen katt i en tvättmaskin och satte igång ett 90-graders grovtvättprogram.

Strax därefter upptäckte en hyresgäst vad som pågick. Hon kallade på hjälp och till slut fick de stopp på maskinen. Då hade katten tvättats i 16 minuter.

Klorna slets bort

Katten skakade kraftigt, var genomblöt och hade svåra skador. Flera klor hade slitits bort och den var mycket stressad. En veterinär var tvungen att avliva katten.

Pojkarna hade lyckats fly men blev snabbt misstänkta. 15-åringen har erkänt brottet och sagt att han och 14-åringen gjorde det.

Men 14-åringen nekar.

– Det var inte jag, tror du att jag är någon psykopat? skrek 14-åringen vid polisens förhör, rapporter Västerbottens-Kuriren.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela