Söndag 28 Nov
Stockholm

Dotter avslöjade föräldrarnas djursex

Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator.
1 av 2
Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator. Foto: Scanpix
Paret riskerar att dömas till fängelse.
2 av 2
Paret riskerar att dömas till fängelse. Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Ett par i dalarna åtalas misstänkta för djurplågeri efter att ha haft sexuellt umgänge med en hund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Djurplågeri

Djurplågeri är ett brott som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande. Det vanligaste är att djuren misshandlas, överansträngs eller vanvårdas.

Påföljden är böter eller fängelse i högst två år.

Tidelag är inte olagligt i Sverige, men om djuret lidit kan det räknas som djurplågeri. En ny lag som förbjudet tidelag är på gång men kan dröja till 2014.

LUDVIKA. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern riskerar fängelsestraff för att ha haft sex med en hund och filmat det.

Bilder och filmer på sexakten hittades av parets barn när de satt vid familjens dator. Och när ett av barnen anmälde till socialtjänsten att hon blivit slagen av kvinnan avslöjades även djursexet.

– Det rör sig om ett par som har använt sin hund i sina sexuella lekar, säger åklagaren Niclas Eltenius till Expressen.

"Hunden led av sexet"

Tidelag är inte olagligt i Sverige men sex med djur kan räknas som djurplågeri om djuret lidit av akten. Vilket åklagaren menar har skett.

– Det finns ett utlåtande från en veterinär i förundersökningen som säger att hunden har påverkats psykiskt av det, säger Eltenius.

Paret nekar till anklagelserna och menar att allt bygger på ett missförstånd.

– Det har inte varit något djursex, hunden har hoppat upp i sängen när de har haft sex helt enkelt, då har han tyckt att det var kul och tagit några bilder som han djupt ångrar, säger mannens advokat till Expressen.

Utöver misstankarna om djurplågeri är kvinnan misstänkt för misshandel av sin dotter. Mannen är åtalad för barnpornografibrott då polisen hittat flera bilder i hans mobiltelefon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela