Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator.
1 av 2
Parets barn fann djursexbilder i föräldrarnas dator. - Foto: Scanpix
Paret riskerar att dömas till fängelse.
2 av 2
Paret riskerar att dömas till fängelse. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Dotter avslöjade föräldrarnas djursex

Ett par i dalarna åtalas misstänkta för djurplågeri efter att ha haft sexuellt umgänge med en hund.


Djurplågeri

Djurplågeri är ett brott som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande. Det vanligaste är att djuren misshandlas, överansträngs eller vanvårdas.

Påföljden är böter eller fängelse i högst två år.

Tidelag är inte olagligt i Sverige, men om djuret lidit kan det räknas som djurplågeri. En ny lag som förbjudet tidelag är på gång men kan dröja till 2014.

LUDVIKA. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern riskerar fängelsestraff för att ha haft sex med en hund och filmat det.

Bilder och filmer på sexakten hittades av parets barn när de satt vid familjens dator. Och när ett av barnen anmälde till socialtjänsten att hon blivit slagen av kvinnan avslöjades även djursexet.

– Det rör sig om ett par som har använt sin hund i sina sexuella lekar, säger åklagaren Niclas Eltenius till Expressen.

"Hunden led av sexet"

Tidelag är inte olagligt i Sverige men sex med djur kan räknas som djurplågeri om djuret lidit av akten. Vilket åklagaren menar har skett.

– Det finns ett utlåtande från en veterinär i förundersökningen som säger att hunden har påverkats psykiskt av det, säger Eltenius.

Paret nekar till anklagelserna och menar att allt bygger på ett missförstånd.

– Det har inte varit något djursex, hunden har hoppat upp i sängen när de har haft sex helt enkelt, då har han tyckt att det var kul och tagit några bilder som han djupt ångrar, säger mannens advokat till Expressen.

Utöver misstankarna om djurplågeri är kvinnan misstänkt för misshandel av sin dotter. Mannen är åtalad för barnpornografibrott då polisen hittat flera bilder i hans mobiltelefon.

par
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.