Onsdag 21 Apr
Stockholm

Man och ex-fru misstänkta för våldtäkt på mannens nya fru

Båda personerna försattes på fri fot under torsdagen.
Båda personerna försattes på fri fot under torsdagen. Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

En kvinna har anmält att hennes man och mannens ex-fru utsatt henne för en våldtäkt. Nu har mannen och ex-frun anhållits misstänkta för brottet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖSTERSUND. På måndagen anhölls en man och en kvinna misstänkta för att ha våldtagit mannens fru i Östersund.

Åklagaren Katarina Eriksson vill inte berätta vad som hänt med tanke på brottets art. Mannen har dock tidigare suttit häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot sin nuvarande fru. 

Enligt misstankarna skulle han ha utsatt kvinnan för hot och våld under två månaders tid. Fallet lades dock ned några veckor efter häktningen på grund av bevisbrist.

Måste ta beslut på torsdagen

Under dagen försattes både mannen och kvinnan på fri fot. Mannens advokat Bo Victor förklarar att anklagelserna om våldtäkt saknar grund. 

– Han bestrider ansvar för brott och menar att anklagelserna är helt felaktiga. Det är ett plus i sammanhanget att han blivit försatt på fri fot. Men polisutredningen fortsätter, säger han till Nyheter24.

Ex-fruns advokat Michael Olofson:

– Det viktiga är att betona att hon förnekar brott. Bakgrunden till hela den här historien vill jag inte röra i just nu men jag kan konstatera att det är ett mycket ovanligt fall, säger han till Nyheter24.

Senast under torsdagen måste åklagaren ta beslut om de misstänkta ska häktas eller släppas på fri fot, det skriver Östersundsposten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela