Söndag 18 Apr
Stockholm

Elev våldtagen på skolans källartoalett

Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.
Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare. Foto: JAN-ERIK HENRIKSSON/SCANPIX

En elev misstänks ha våldtagit en annan elev på en högstadieskola i Uppsala. Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ur anmälan

I anmälan till Arbetsmiljöverket har skolan skrivit:

"Elev blir sexuellt utnyttjad av en elev från annan skola flera gånger. Sker på en toalett i källaren i skolan. Händelserna framkommer när eleven blir hotad av gärningsmannen via sms".

UPPSALA. En elev på en högstadieskola i Uppsala misstänks ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av en annan elev.

Först när den misstänkte gärningsmannen skickade hotfulla sms valde eleven att berätta om övergreppen. Rektorn slog då larm till Arbetsmiljöverket och konstaterade att hans elev blivit sexuellt utnyttjad flera gånger på skolans källartoalett.

Rubriceras som våldtäkt mot barn

Händelsen har därefter polisanmälts och utreds just nu av Uppsalapolisen.

– Vi utreder två anmälningar, den ena gäller våldtäkt mot barn och den andra gäller förberedelse till våldtäkt mot barn, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till Nyheter24.

De inblandade förhörs av polis

Den misstänkte gärningsmannen är elev på en annan skola. Polisen vill inte lämna några ytterligare detaljer om fallet med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Utredningen fortlöper, vi förhör inblandade och försöker ta reda på exakt vad som hänt. Mer kan jag inte säga, berättar Sannervik.

Nyheter24 har förgäves sökt skolans rektor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela