Dotterns säkrade spår efter ett övergrepp.
Dotterns säkrade spår efter ett övergrepp. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Pappa våldtog dotter – får sex års fängelse

En man i 40-årsåldern har utsatt sin egen dotter för en rad grova våldtäkter och sexuella övergrepp. I dag dömdes han till sex års fängelse.


Ingen anade något

Anklagelserna om våldtäkt kom som en chock för familjen och dess omgivning. Flickan hade en till synes god kontakt med sin pappa och förundersökningen visar bilden av en glad och positiv dotter.

Enligt flickan kunde övergreppen fortgå på grund av att pappan förklarat att det var helt normalt och något som skedde i varje familj. 

EKSJÖ. De första övergreppen skedde när dottern endast var 13 år gammal. Sedan följde flera sexuella övergrepp och grova våldtäkter.

Men det var först under sexualundervisningen i skolan som dottern insåg hur fel pappan agerat. Hon berättade om övergreppen för sina kompisar och bestämde sig för att säkra bevis mot pappan.

Döms till sex års fängelse

Efter ett övergrepp topsade hon hans sädesvätska som hon lade i en plastpåse. Därefter gick hon till polisstationen och lämnade in proverna.

Pappan har nekat till brott och hävdat att dottern topsat hans kalsonger med gammal sperma i. Men tingsrätten anser att dotterns berättelse är trovärdig och dömer mannen till sex års fängelse.

Mannen ska dessutom betala 280 000 kronor i skadestånd till flickan.

/
/
/
/
Dom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.