Enligt polisen ska 32-åringen ha gjort "samlagsrörelser men aldrig fått in sin lem i vaginan då hon ska ha dragit sig undan".
1 av 2
Enligt polisen ska 32-åringen ha gjort "samlagsrörelser men aldrig fått in sin lem i vaginan då hon ska ha dragit sig undan". - Foto: SCANPIX SWEDEN
– Jag vill verkligen be dem som tror att sexsomni inte finns att sätta sig in i saken, säger 32-åringen till Metroexpress.
2 av 2
– Jag vill verkligen be dem som tror att sexsomni inte finns att sätta sig in i saken, säger 32-åringen till Metroexpress. - Foto: SCANPIX

Man våldtog 17-årig flicka när han gick i sömnen – frias

En 32-årig man har friats från sexuella övergrepp på grund av att han utfört dem när han gick i sömnen.


Fakta om sexsomni

Sexsomni innebär att man utför sexuella aktiviteter i sömnen. 

Personer som lider av sexsomni har ofta andra sömnstörningar, till exempel sömngång. 

Sexsomni kan leda till alla typer av sexuellt beteende. Allt från att prata i sömnen med sexuellt innehåll, stönande, samlagsrörelser, onani till att fullborda sexuellt umgänge. 

Samlag under sexsomi har för par ofta en annan karaktär än samlag i vaket tillstånd.

KÖPENHAMN. Efter en blöt kväll i Köpenhamn 2011 somnade 32-åringen hemma i sin lägenhet tillsammans med två 17-åriga flickor. Under natten försökte han ha samlag med den ena flickan och tog den andra flickan på insidan av låret. 

Mannen polisanmäldes för sexuellt övergrepp samt försök till våldtäkt och anmälningen ledde till åtal. Men nu frias alltså 32-åringen domstolen.

Anledningen? Mannen lider av den mycket ovanliga åkomman sexsomni. Det menar i alla fall domstolen i Köpenhamn. 

– Jag är djupt lättad över att man äntligen avgjort saken. Jag är frikänd. Jag sov och var ovetandes om vad jag gjorde. Jag har sexsomni. Det har nu bevisats efter att ha studerats ingående av ledande experter, säger 32-åringen till Metroexpress. 

Undersökts grundligt

Mannen gick omedelbart till läkare efter övergreppet eftersom han på grund av tidigare liknande episoder av sexuellt beteende under sömn nu misstänkte att något var fel.

Fallet har undersökts grundligt av medicinsk expertis. Enligt polisen har mannens symptom samt sjukdomshistoria granskats och han har bland annat studerats i ett sömnlaboratorium. Det skriver Metro.

– Mannen är frikänd på basis av en verklig diagnos, som du bara få om du verkligen har sexsomi, säger Martin von Bülow, åklagare vid polisen i Danmark och fortsätter:

– Det kan inte uteslutas att en del kommer att använda sexsomni som en ursäkt i framtiden men det är mycket viktigt att fastslå att du inte kan ljuga dig till att ha sexsomni, säger Martin von Bülow till Metroexpressen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!