Den kriminella ligan försörjde sig på männens otrohet.
1 av 2
Den kriminella ligan försörjde sig på männens otrohet. - Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
Efter att männen varit otrogna pressades de på pengar av ligan.<br>
Enligt polisen har tre brottsoffer pressats på mer än 250 000 kronor.
2 av 2
Efter att männen varit otrogna pressades de på pengar av ligan.<br> Enligt polisen har tre brottsoffer pressats på mer än 250 000 kronor. - Foto: Karin Malmhav/Scanpix

Sexutpressade gifta män

Utpressade otrogna män. Ligan lurade in sina offer i en sexfälla - de som fastnade i fällan fick betala om de ville undvika skilsmässa.


En av männen i koma

En 31-årig, gift, man utpressades av ligan efter att han spenderat en natt med en kvinna som inte var hans fru.

När mannen inte kunde betala det kriminella gänget längre hamnade han på sjukhus under mystiska omständigheter. Han är fortfarande medvetslös, skriver Koreabang.com.

CHUNGCHEONG. Sydkoreansk polis har avslöjat en kriminell organisation för utpressning. Men inte vilken utpressning som helst. Kvinnor, även de medlemmar i brottsligan, hade nämligen sex med gifta män och tvingade dem att betala om de var rädda om sitt äktenskap, skriver Koreabang.com

Samtliga av de män som polisen varit i kontakt med ska också ha hotats med en våldtäktsanmälan. En av männen blev till och med anmäld för våldtäkt - trots att hans brott inte sträckte sig längre än otrohet.

Hotade att polisanmäla

Fem ligamedlemmar har hittills gripits, varav tre av de misstänkta är kvinnor som lockat till sig männen. Nu satsar polisen på att gripa fler medlemmar.

– Vi har hört om andra liknande operationer i området så vi håller på att expandera utredningen, säger en talesperson från polismyndigheten.

Enligt polisens uppgifter har organisationen pressat till sig ungefär en kvarts miljon svenska kronor, från tre olika män. 

Det är dock oklart hur många män som faktiskt utsatts för ligan. Möjligtvis finns det fler personer som ännu inte trätt fram, eftersom otrohet är något som de flesta inte vill skylta med.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.