Mannen skrev bland annat om flickans utseende och att han ville ha sex.
1 av 2
Mannen skrev bland annat om flickans utseende och att han ville ha sex. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Nu döms han för sexuellt ofredande.
2 av 2
Nu döms han för sexuellt ofredande. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Man skickade grova sexmejl till sin 15-åriga styvdotter

En man i 40-årsåldern skrev mejl med grovt sexuellt innehåll till sin 15-åriga styvdotter. Nu döms mannen för sexuellt ofredande.


"Grät i telefonen"

Mannen erkänner att det var han som skickade mejlen. Men han anser att syftet inte var att kränka 15-åringen utan snarare att ge henne en lektion i biologi.

Mannen medger dock att flickan grät under ett telefonsamtal direkt efter mejlkonversationen.

MELLANSKÅNE. I två mejl till sin 15-åriga styvdotter beskrev mannen att han är en alfahanne och att kvinnor inte ska "göra motstånd".

”Jag är skitkåt av mig och skulle egentligen velat sätta på nästan varenda tjej”, skrev han i ett mejl från december 2011, och fortsätter:

"Nu är du ju inte min dotter och min kropp ska tända på dina dofter och göra mig kåt och redo för dig!”

I ett av mejlen förklarade han dessutom att han blivit väldigt upphetsad av en situation som inträffade när flickan bara var tolv år gammal. Utöver det innehöll mejlen grova sexistiska formuleringar om flickans utseende.

Skyller på biologilektion

Flickan, som påverkades rejält av mejlen och började prestera dåligt i skolan, tvingades ta hjälp av sin mamma för att stoppa mannen från att skriva. Styvpappan polisanmäldes för sexuellt ofredande, men i förhör hävdade han att han endast gett flickan en "biologilektion".

Lunds tingsrätt valde dock att gå på flickans linje och dömde mannen till dagsböter för sexuellt ofredande. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan, det skriver Skånska Dagbladet.

/
/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!