Nioåringen sköt flera skott, lyckligtvis träffades ingen.
Nioåringen sköt flera skott, lyckligtvis träffades ingen. - Foto: SCANPIX/NBC

Nioåring tog tjuvens pistol – och sköt

En nioårig pojke lyckades rädda både hemmet och familjen från inbrottstjuvarna som bröt sig in i huset. Men pojken gjorde en större insats än så.


Mannen som slog tillbaka

Männen väntade på att bilföraren skulle sätta sig i bilen, för att sedan kunna smyga sig upp och hota föraren och ta bilen. Men det gick dessvärre inte riktigt som männen tänkt sig.

Se klippet
 när mannen slår tillbaka mot männen som hotade honom med pistol i bilen.

BROOKLYN, NEW YORK. Det var i måndags som två inbrottstjuvar bröt sig in i etthem i Brooklyn. Inbrottstjuvarna tvingade två tonåringar, sombefann sig i hemmet, att lägga sig ner på golvet.

En nioårig pojke befann sig samtidigt i ett avsovrummen på övervåningen när händelsen inträffade. Tjuvarna var på väguppför trappan när pojken lyckades knuffa igen dörren så pass hårt att en av gärningsmännen klämdes och tappade pistolen som han höll i handen.

Riktade pistolen mot inkräktarna

Pojken tog därefter upp pistolen,riktade den mot tjuven – och tryckte av flera gånger. Lyckligtvis träffade ingen av de avlossadeskulorna men tjuvarna kom, dessvärre, undan. 

Den nioårige pojken skadades inte och uppges i nuläget må bra. Polisen i Brooklyn letar nu efter demisstänkta, skriver NBC.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.