Mannen sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt och människorov.
1 av 3
Mannen sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt och människorov. - Foto: Scanpix
Mannen har tidigare dömts för en brutal våldtäkt.
2 av 3
Mannen har tidigare dömts för en brutal våldtäkt. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Mannen kommer sannolikt att begäras häktad under måndagen.
3 av 3
Mannen kommer sannolikt att begäras häktad under måndagen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Gick på husvisning – kidnappades av dömd sexsadist

En ung kvinna stämde träff med en 49-årig man för att titta på hans lägenhet. Men när hon kom till lägenheten blev hon kidnappad och våldtagen av mannen som tidigare dömts för en brutal våldtäkt.


Dömd för brutal våldtäkt

För åtta år sedan dömdes 49-åringen för en brutal våldtäkt mot en 19-årig kvinna. Han band fast henne och hotade henne med kniv i sin husvagn.

"Han slet fram en rostig kniv som låg i bilen, band mig med tejp och slängde in mig i bagageutrymmet", berättade kvinnan i förhör.

Domen blev sex års fängelse och att utbetala ett skadestånd på 194 000 kronor.

ARBRÅ. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, ville hyra en bostad och kom därför överens med den 49-årige mannen om en lägenhetsvisning.

Mannen hade dock inga planer på att hyra ut lägenheten. Löftet om uthyrning var enbart en bluff som polisen misstänker användes för att kunna kidnappa och våldta kvinnan, det skriver Expressen.

Efter den misstänkta sexkidnappningen valde 49-åringen att fly från staden. Han reste till Kinna där han gick till en polisstation och ansökte om ett nytt pass – ovetandes om att kvinnan hunnit gjort en polisanmälan.

Kommer sannolikt att häktas

När passhandläggaren sökte på hans namn kom ett larmmeddelande upp och mannen greps strax efteråt.

– Han är bara förhörd inledningsvis. Vi ska förhöra honom igen, säger polisens utredare Torbjörn Bolkéus till Expressen.

Efter gripandet fördes mannen till Bollnäs dör han han nu sitter anhållen misstänkt för människorov och våldtäkt. Enligt Expressen kommer han sannolikt att begäras häktad på fredag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!