Polisen letar fortfarande efter den försvunna kvinnan.
1 av 4
Polisen letar fortfarande efter den försvunna kvinnan. - Foto: Expo/Scanpix
Här är den misstänkte mannen, som uppges ha rötter i nynazismen.
2 av 4
Här är den misstänkte mannen, som uppges ha rötter i nynazismen. - Foto: Expo
Polisen uppmanar allmänheten att komma med tips.
3 av 4
Polisen uppmanar allmänheten att komma med tips. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
36-åringen anhölls i sin frånvaro, men kom under onsdagen in till stationen med en advokat.
4 av 4
36-åringen anhölls i sin frånvaro, men kom under onsdagen in till stationen med en advokat. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Anklagades för kidnappning – släpps fri av tingsrätten

En 23-årig kvinna är försvunnen i Trollhättan och stora mängder blod har hittats i lägenheten. Polisen har rubricerat försvinnandet som människorov och misstänker en 36-årig man med rötter inom den nynazistiska rörelsen. På fredagen begärdes mannen häktad – men tingsrätten ansåg inte att bevisen höll och släppte mannen på fri fot.


Förundersökningen fortsätter

Polisens förundersökning fortsätter och misstankarna mot mannen kvarstår. Nu är polisens första prioritet att söka efter kvinnan. Man arbetar även kontinuerligt efter de uppgifter som kommer in.

TROLLHÄTTAN. Det var i söndags eftermiddag som en granneupptäckte blodfläckar på golvet i trappuppgång till en bostad. När polisen komtill platsen och bröt sig in i lägenheten fann de dessutom mer blod. Polisen misstänker nu en 36-årig man för människorov, då kvinnan, som även är mamma till två barn, är ofrivilligt försvunnen och kan vara kidnappad.

Vid lunchtid på fredagen blev det klart att kammaråklagaren Eva Johnsson begär 36-åringen häktad. Men under häktningsförhandlingarna beslutade Vänersborgs tingsrätt att släppa mannen på fri fot eftersom rätten ansåg att bevisningen var för svag.

Misstankarna mot mannen kvarstår dock.

– Han har i förhör uppgivit att han träffat den försvunna kvinnan under lördagskvällen men att han inte har med hennes försvinnande att göra, säger Johnsson i ett pressmeddelande.

Letar fortfarande 

Johnsson har tidigare sagt att man utgår från att den försvunna kvinnan fortfarande är vid liv – men att klockan tickar och att chanserna minskar julängre tiden går. Sökandet efter kvinnan har fortsatt. Hundpatruller och helikoptrar har sökt igenom området i Hunneberg och dykare söker efter spår i flera sjöar i det närliggande skogsområdet.

– Arbetshypotesen är att man kan ha stannat med bilen vid en sjö och gjort sig av med kroppen, säger en av dykarna till GT.

Kom in frivilligt

Polisen anhöll inledningsvis 36-åringen i dennes frånvaro menunder onsdagen kom han frivilligt in till polisstationen med en advokat.

I förhöret ska mannen ha erkänt att hankänner den försvunna kvinnan, men nekar till brott. Flera personer har ansöktom kontaktförbud för mannen tidigare och han uppges även ha anknytningar tillnynazistiska kretsar, enligt Expo. Han uppges bland annat ha varit medlem i Nationalsocialistisk front, numera nazistiskaSvenskarnas parti, och ska dessutom ha deltagit i nazistiska demonstrationer ochHitlerfirande under 1990-talet, då han även var ordförande för Nationella frihetsfronten.

Har gjort husrannsakan

Den misstänkte mannen är känd av polisen sedan tidigare för en rad olika våldsbrott. Mannen ska dessutom ha avtjänat flera fängelsestraff för bland annat misshandel, olaga vapeninnehav och kvinnofridskränkning, uppger Expo. En husrannsakan har gjorts i mannens bostad. Dessutom har polisen sökt igenom en uppbrunnen bil som uppges ha samband med kvinnans försvinnande.

Polisen vill ha tips

Polisen söker alltså fortfarande efterkvinnan – och vädjar till allmänheten för tips. 

– Prio ett är att hitta kvinnan, och vi ärtacksamma för att vi har fått hjälp av Missing People. Vi bearbetar tips som har kommit in och vi tar gärna emot tips ifall någon mer har gjort iakttagelservid lägenheten och i Hunneberg, säger Johnsson till Jönköpingsnytt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.