Torsdag 13 Maj
Stockholm

Använde geväret som käpp – dödade fem år gammal flicka

Sköt flicka en våning upp.
1 av 3
Sköt flicka en våning upp. Foto: Polis / SCANPIX
Meyer Jr. hävdar att det var ett misstag.
2 av 3
Meyer Jr. hävdar att det var ett misstag. Foto: Polis
Polisen håller inte med.
3 av 3
Polisen håller inte med. Foto: SCANPIX / Ap

Mannen använde sitt maskingevär som en käpp och dödade en 5-årig flicka. Nu säger han att han inte kände till att det var ett maskingevär och att det hela var ett misstag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GRANTS PASS. Jon Andrew Meyer Jr. hade lite svårt att resa sig upp ur soffan och bestämde sig för att ta hjälp av ett maskingevär. Med maskingeväret som käpp lyckades han ta sig upp men samtidigt så gick en serie skott av upp till ovanvåningnen. Det är i alla fall den historia som Meyer Jr. själv berättar

Dråp och misshandel

En våning upp fanns den fem år gamla flickan Alyssa Bobbit och ägaren till lägenheten där de alla befann sig, Karen Hancock. Den lilla flickan dog och Hancock skottskadades, skriver Huffington Post.

Meyer Jr. Greps av polisen misstänkt för dråp, misshandel och olaga vapeninnehav och sitter just nu fängslad med en borgenssumma satt till 250 000 dollar. Det är närmare 1,7 miljoner svenska kronor.

Nekar

Men Meyer Jr. själv och hans advokat, Gary Berlant, hävdar alltså att han är helt oskyldig och att det hela bara var en tragisk olycka. Berlant säger dessutom att Meyer inte var medveten om att det var ett automatvapen han hade, utan att han tvärtom hade fått berättat för sig att så inte var fallet, skriver Huffington Post.

Kommentera
Kopiera länk
Dela