Greps av polis.
1 av 3
Greps av polis. - Foto: SCANPIX / AFSA
Mannen misstänks för olaga hot.
2 av 3
Mannen misstänks för olaga hot. - Foto: SCANPIX
Till sin hjälp hade han ett munstycke till en högtryckstvätt.
3 av 3
Till sin hjälp hade han ett munstycke till en högtryckstvätt. - Foto: AFSA

Misstänks för olaga hot – med hjälp av en högtryckstvätt

En man satte skräck i Östersund under gårdagskvällen genom att hota ett flertal personer med något som såg ut som ett vapen. Men vid en närmare undersökning visade det sig vara ett munstycke till en högtryckstvätt.


Skrämsel i Piteå

Piteå har under flera år terroriserats av en man i vit mask.

Mannen har skrämt ett flertal människor.

Läs mer här.

ÖSTERSUND. En man i trettioårsåldern greps i går misstänkt för olaga hot, med hjälp av ett något ovanligt vapen. Enligt Länstidningen Östersund hade mannen gått runt på Campus i Östersund – beväpnad med ett munstycke till en högtryckstvätt.

– Han sa hotfulla saker och riktade det här munstycket mot ett gäng tjejer. Då befann han sig på ett sånt avstånd att det såg ut som ett vapen, säger åklagaren Eva-Lena Rimér till Nyheter24.

Avväpnades

Efter det gick mannen vidare och betedde sig hotfullt mot en man. Men då var han, enligt Eva-Lena Rimér, så nära att mannen kunde se att det inte handlade om något vapen utan att det i själva verket handlade om ett munstycke.

– Så han avväpnade honom, så att säga, säger hon till Nyheter24.

Begärs häktad

Enligt Länstidningen Östersund så är mannen tidigare känd av polisen, något som åklagaren bekräftar för Nyheter24.

Hon berättar också att mannen, som nu misstänks för olaga hot och för stöld alternativt snatteri i samband med att han tillskansade sig munstycket, nu är begärd häktad.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.