Man frias från våldtäkt – kvinnan hade minnesluckor

- 26/07/2013, 17:25
Mannen frias nu av tingsrätten.
1 av 3

Mannen frias nu av tingsrätten.

SCANPIX

Mannen anmäldes i maj.
2 av 3

Mannen anmäldes i maj.

SCANPIX

Tingsrätten anser att kvinnan kan ha haft sex med mannen och sen glömt bort det.
3 av 3

Tingsrätten anser att kvinnan kan ha haft sex med mannen och sen glömt bort det.

SCANPIX SWEDEN

Kvinnans berättelse anses vara mer trovärdig än mannens. Trots det frias han från misstankar om våldtäkt.

TROSA. En man i 20-årsldern hemmahörande i Trosa som åtalats för våldtäkt friades idag av tingsrätten, skriver P4 Nyheter Sörmland.

Efter utekväll i maj fick mannen sällskap i sin säng av en kvinna. Enligt kvinnan själv så ska hon ha gjort klart för mannen att hon inte villa ha sex med honom men att hon sen vaknade upp utan kläder och utan minnen från natten.

Ändrade sin historia

Mannen hävdar att de båda hade sex, men att det var helt frivilligt. Under rättegången ändrade han dessutom sin historia. Han la till fler detaljer från sexakten och berättade att kvinnan var aktivare än vad han tidigare sagt, skriver P4 Nyheter Sörmland.

Kvinnan mer trovärdig

I domen skriver tingsrätten också att mannens historia inte är lika trovärdig som kvinnans. Hennes uppgifter är däremot trovärdiga men på grund av hennes minnesluckor inte tillförlitliga. Hon kan ha varit med på sexakten och sedan glömt bort det på morgonen, hävdar tingsrätten.

Stick i stäv med vad åklagaren tyckte. Enligt åklagaren hade mannen sex med kvinnan mot hennes vilja och utnyttjade att hon befann sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av sömn eller berusning, skriver P4 Nyheter Sörmland.