Kvinnan uppsökte hjälp efter våldtäkten.
1 av 4
Kvinnan uppsökte hjälp efter våldtäkten. - Foto: Scanpix
Mannen anmäldes i maj.
2 av 4
Mannen anmäldes i maj. - Foto: SCANPIX
Mannen har hela tiden nekat till samtliga brottsanklagelser – men samtidigt medgett att "det inträffat saker" med kvinnan, enligt Bohusläningen.
3 av 4
Mannen har hela tiden nekat till samtliga brottsanklagelser – men samtidigt medgett att "det inträffat saker" med kvinnan, enligt Bohusläningen. - Foto: SCANPIX NORWAY
Nu döms m-politikern till två års fängelse.
4 av 4
Nu döms m-politikern till två års fängelse. - Foto: SCANPIX SWEDEN

M-politiker våldtog kollega – får fängelse

En manlig, moderat politiker åkte på jobbresa till Stockholm. Då våldtog han en kvinnlig kollega på ett lyxhotell. Nu döms han till fängelse.


STOCKHOLM.  Under måndagsförmiddagen dömdes en 65-årig moderatpolitiker till två års fängelse för våldtäkt.

Det var under en jobbresa i maj som mannen tvingade sig på och våldtog en kvinnlig partikollega på ett lyxhotell.

Efter våldtäkten uppsökte kvinnan receptionen där hon berättade om vad som hade hänt, vilket personalen i efterhand har intygat.

"Borde ha sparkat hårdare"

I politikerns hotellrum hittades efteråt en knapp som ska ha slitits bort från kvinnans byxor under övergreppet.

Dagen efter våldtäkten ska kvinnan ha skickat ett sms till en kompis, i vilket hon skrev: "Jag sitter och bannar mig för att jag borde ha sparkat hårdare, skrikit högre och varit mindre trevlig", skriver Aftonbladet.

Kort efter våldtäkten avsade sig den aktuella politikern samtliga sina uppdrag av "personliga skäl" och i juni häktades han på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Missnöjd med domen

Mannen har hela tiden nekat till samtliga brottsanklagelser – men samtidigt medgett att "det inträffat saker" med kvinnan, enligt Bohusläningen.

Nu döms moderatpolitikern till två års fängelse och han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Enligt försvararen Anders Segerblom tycker varken han eller politikern att bevisningen räcker för en fällande dom. 

– Jag har inte pratat med min klient efter att domen kom så jag vet inte, men mycket talar för att vi kommer att överklaga. Det eftersom domen inte är vad vi hoppats på, säger Segerblom till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!