24-åringen nekar till brottsanklagelserna.
1 av 3
24-åringen nekar till brottsanklagelserna. - Foto: Jan Erik Henriksson/Bertil Enevåg/Montage/Scanpix
Han är nu åtalad för mordförsök och två fall av olaga hot.
2 av 3
Han är nu åtalad för mordförsök och två fall av olaga hot. - Foto: Jan Erik Henriksson/Bertil Enevåg/Scanpix
Mannen ska genomgå en sinnesundersökning.
3 av 3
Mannen ska genomgå en sinnesundersökning. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Man åtalas för mordförsök – på sin bror

"Jag ska döda dig". Så skrev den 24-årige mannen i ett sms till sin bror. Några dagar senare knivskars brodern och nu åtalas 24-åringen misstänkt för mordförsök.


"Självförsvar"

Den 24-årige lillebrodern nekar till brottsanklagelserna. I förhör har han förklarat att han känt sig skrämd av 26-åringen och att han högg honom i självförsvar.

De hotfulla sms:en medger han att han skickat, men han menar att de inte var allvarligt menade. 

FALUN. I början av augusti fick en 26-åring flera hotfulla sms från sin 24-årige lillebror. Den yngre brodern ska bland annat ha skrivit "jag ska döda dig".

Storebrodern tröttnade på sin brors beteende och bestämde att de skulle träffas i Hosjö för att tala ut om händelserna.

Men mötet gick snett och 24-åringen ska enligt åklagaren först ha slagit sin bror med ett järnrör. Därefter misstänks han ha plockat fram en kniv som han gjorde flera utfall mot brodern med.

"Han behöver hjälp"

26-åringen fick flera skärskador på armarna och blödde kraftigt, men han lyckades fly från platsen och ta sig till sjukhus. I förhör har han förklarat att brodern aldrig varit våldsam förut men att han behöver hjälp.

Nu åtalas 24-åringen misstänkt för mordförsök och två fall av olaga hot. 

"Endast på grund av tillfälliga omständigheter fanns inte någon fara för att brottet skulle fullbordas", skriver åklagaren i åtalet enligt Dalarnas Tidningar.

/
/
SMS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.